Toshiba Camileo H20

HD-video til en billig penge, men duger det?

Toshiba Camileo H20
Publisert
Sist oppdatert

Video er ikke det det en gang var - på bånd. Nå er det stort sett kun minnekort som gjelder, og naturligvis er det modellene som filmer i HD-oppløsning som er mest aktuelle også i forbrukermarkedet.

Men dedikerte videokameraer er ikke lenger noe stort vekstområde, mye takket være stadig bedre videofunksjoner på vanlige fotoapparater. Måten vi bruker videoene på har også endret seg radikalt de siste årene, nå dreier det seg mest om korte snutter som kan deles med omverdenen - for eksempel via MMS, blogger, Facebook ikke minst YouTube.

Før jul testet vi fem fotoapparater som alle kan filme i HD-oppløsning, såkalt 720P, og ble til dels meget overrasket over kvaliteten. Vinneren i den testen, Sony DSC-WX1, kan i tillegg zoome inntil 5x under filmingen, og ta opp lyd i stereo.

Gode spesifikasjoner

5x optisk zoom kan også Toshiba Camilio H20 fikse. Dette er imidlertid et dedikert HD-videokamera med tradisjonell videokamerautforming og utbrettbar LCD-skjerm. Det kom på markedet allerede i fjor sommer, men den siste tiden har det sunket betydelig i pris, vi har sett det til godt under 1.500 kroner i flere norske nettbutikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer