Toshiba Chromebook 2

Nytt år, ny Chromebook. Så langt, så bra. Men er det lenger noe vits?

NETT-PC: Kjøper du en Chromebook bør det være fordi du alltid har den koblet på nettet. Uten er det nemlig ikke så mye du får gjort. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NETT-PC: Kjøper du en Chromebook bør det være fordi du alltid har den koblet på nettet. Uten er det nemlig ikke så mye du får gjort. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chromebook-maskinene begynte å komme på det norske markedet for ett år siden, og er ganske enkelt rimelige bærbare maskiner som kjører Googles operativsystem, Chrome OS. I praksis betyr det nettleseren Chrome med litt ekstra funksjonalitet.

Fordelen er at det lette operativsystemet stiller små krav til maskinvare. Det betyr igjen at Chromebook-PC-ene kan lages billige, med et attraktivt utseende, og ha god batteritid og lav vekt i forhold til prislappen.

Så langt så bra.

Men siden i fjor har det også begynt å komme Windows-PC-er i samme størrelse og prisklasse. Eksempelvis testet vi forleden dag HP Stream 13 som bare koster 2.500 kroner.

Nå med full HD-skjerm

Toshibas siste Chromebook, Chromebook 2, er en oppgradert utgave av fjorårsmodellen, CB30. Den mest innlysende forskjellen er at maskinen nå har fått en skjerm med full HD-oppløsning (1920x1080), mot 1366x768 på forgjengeren.

Og skjermen er definitivt høydepunktet på denne maskinen.

Den er både lyssterk og har vesentlig bedre innsynsvinkel, takket være et IPS-panel kontra TN-panel på CB30. En så god skjerm er sjelden vare på en PC i dette prissegmentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer