Toshiba Chromebook CB30

Pen bærbar med Chrome OS.

FØRST UT: Toshibas 13 tommer Chromebook-maskin er en av lanseringsmaskinene her til lands. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FØRST UT: Toshibas 13 tommer Chromebook-maskin er en av lanseringsmaskinene her til lands. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 26. mai ble Chromebook tilgjengelig i Norge. Dette er datamaskiner som kjører Chrome OS – et eget operativsystem fra Google som i praksis består av en nettleser med «något attåt».

Selve operativsystemet er såpass lett sammenlignet med Windows, at kravet til maskinvare er på langt nær så stort for denne typen bærbare PC-er.

Det gjør igjen at kostnadene kan holdes nede – denne Toshiba-maskinen bruker for eksempel bare en Celeron-prosessor, men oppleves i det daglige som like «snappy» som langt dyrere Windows-maskiner.

Hva er Chrome OS?

Vi tar ikke en full gjennomgang av Chrome OS i seg selv – vil du vite mer om hvordan dette fungerer kontra Windows, gjorde vi en fyldig gjennomgang da vi tittet på to Samsung-maskiner for et par måneder siden, i tillegg til lanseringsartikkelen da Chromebooks ble tilgjengelig for salg i Norge.

Kortversjonen er at dette er maskiner som er laget for å være på nett. Uten nettilgang er funksjonaliteten begrenset, og det er altså snakk om maskiner som kun har en nettleser, samt enkle apper for å spille musikk og video.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer