Toshiba gir opp det europeiske PC-markedet

De store underskuddene i selskapet får umiddelbare konsekvenser.

BLIR BORTE: PC-er fra Toshiba blir borte fra butikkhyllene fra og med 1. april 2016. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BLIR BORTE: PC-er fra Toshiba blir borte fra butikkhyllene fra og med 1. april 2016. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et skriv som Toshiba nettopp har sendt rundt til sine europeiske partnere, kommer det fram at selskapet har besluttet å trekke seg ut fra det europeiske forbruker-PC-markedet. Dette får Dinside vite samme dag som vi publiserte testen av modellen Toshiba Satellite P50.

Les også: Ny PC til jul? Sjekk disse tilbudene

Borte til våren

I skrivet, som Dinside har fått tilgang til, står det at Europa er ett av flere markeder selskapet trekker seg ut fra, og at det vil skje før utgangen av mars 2016. Samtidig går det fram at de vil fortsette å tilby PC-er i det europeiske bedriftsmarkedet.

Toshiba har slitt med store underskudd den siste tiden, og nylig ble det annonsert at så mange som 6.800 ansatte sannsynigvis må forlate selskapets forbrukerdivisjon. Det tilsvarer rundt 30 prosent av staben, skriver Engadget.

Les også: Slik velger du riktig PC

Toshiba nå, Samsung i fjor

PC-markedet domineres av noen få aktører. Konkurransen er svært tøff, og Toshiba har slitt med å ta markedsandeler de siste årene. I fjor sommer trakk også Samsung seg fra det europeiske PC-markedet. Den beslutningen var for mange noe mer overraskende enn dagens nyhet fra Toshiba.

Les også:
Tre tips til kjappere PC
Dinsides tester av bærbare PC-er

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer