Toshiba NB200

Toshiba har alltid hatt små PC-er. Nå også minibærbare.

Toshiba NB200
Publisert
Sist oppdatert

Toshiba har lang fartstid når det gjelder bærbare PC-er. Allerede på 80-tallet hadde de maskiner som var langt mindre enn alle andre (som var digre kofferter), med røde plasmaskjermer.

I nyere tid har Toshiba vært spesialister på små bærbare, men de har ikke vært billige, snarere tvert i mot. Maskinene har vært beregnet på det profesjonelle markedet, som arbeidsverktøy for regnskapsfolk, selgere og journalister.

I fjor lanserte Toshiba sin første minibærbare, NB100, som scoret bra i vår test, og oppfølgeren NB200 er naturlig nok svar på tilbakemeldingene fra kunder og den generelle utviklingen i dette markedet. Den nye serien byr på større skjerm, kraftigere prosessor og lengre batteritid.

Les også vår test av 8 minibærbare fra januar

Det kommer to modeller til Norge, den ene NB200-10G med 3-cellers batteri og Intel Atom N270 prosessor, noe som skal gi 3,5 timers batteritid. Den andre modellen NB200-10Z har et litt annerledes design, Intel Atom N280 prosessor og 6-cellers batteri. Dette skal gi nesten 9 timers batteritid.

NB200-10G på testbenken

Maskinen kommer med de typiske designtrekkene, blank topp og matt underdel. Det er en tekstur inne i plasten som gir et stilig inntrykk når du holder den opp mot lyset. Det som ikke er så stilig er at da ser du samtidig alle fingermerkene på den blanke overflaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer