Toshiba Qosmio F750 3D-PC

Tredimensjonale bilder på PC-en uten å bruke briller. Det kom raskere på markedet enn vi hadde forventet, men hvor bra er det egentlig? Vi har gått Qosmio F750 nærmere i sømmene.

Toshiba tør å utfordre vedtatte standarder. Det skal de ha stor kred for, men teknologien er fortsatt på barnestadiet. Foto: Toshiba
Toshiba tør å utfordre vedtatte standarder. Det skal de ha stor kred for, men teknologien er fortsatt på barnestadiet. Foto: Toshiba Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Samsung og Sony mener at aktive 3D-briller er nødvendig for en god 3D-opplevelse på sine TV-er, mener LG og Philips at passive gjør en like god jobb. Toshiba, derimot, har ikke noe tro på briller i det hele tatt, når spill og filmer skal nytes i tre dimensjoner.

De siste par årene har selskapet lagt ned betydelige summer i å utvikle en 3D-teknikk som ikke krever briller. Vi så den første gang demonstrert under CES-messen i januar. Den gang anså vi dette som noe som lå langt fram i tid, men Toshiba ville det annerledes. For allerede nå, knappe 10 måneder senere, er den første bærbare PC-en fra selskapet med brilleløs 3D-skjerm.

Les også Toshiba har lansert brillefri 3D-bærbar, og Toshibas brilleløse 3D-TV er dårlig 3D.

Godt utstyrt maskin

PC-en har fått navnet Qosmio F750, og har en 15,6" skjerm med full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler) som er i stand til å vise både 3D- og 2D-bilder samtidig. PC-en har et blankt, rødt plastkabinett og veier 2,9 kilo.

Den er for øvrig meget godt utstyrt, med firekjernet Intel Core i7-2630QM-prosessor, Nvidia GeForce GT 540M grafikkort, Blu-ray-brenner, 8 GB minne, 500 GB harddisk, samt en rekke tilkoblingsmuligheter - inkludert USB 3.0. For full oversikt, se for eksempel her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer