Toshiba Satellite 310 CDT

Satellite 310 er en av Toshibas billigste maskiner. Man kan få maskinen enten med TFT-skjerm -- til kroner 21.295,- -- eller med DSTN-skjerm til 17.880 kroner. Vi har testet maskinen med den dyreste skjermen.

Publisert

Satellite 310CDT er en overraskende billig PC. For den nette sum av 21.300 kroner får man en 200 MHz Pentium MMX-basert maskin med TFT-skjerm, med en ytelse på høyde med dyrere maskiner. Batterilevetiden -- 2 timer og 43 minutter i gjennomsnitt -- er også akseptabel.

En av tingene Toshiba bruker for å differensiere sin ganske store modellserie, er å tilby ulike dokkingløsninger med ulike modeller. Flere modeller har ikke noen dokkingløsning i det hele tatt, andre har bare portreplikator, mens de dyrere modellen kan skaffes både med relativt avanserte portreplikatorer og med dyre/store dokkingstasjoner. 310CDT representerer den første av disse, nemlig løsningen helt uten portreplikator.

Tastaturet likte vi. Vi er også tilbøyelige til å like TrackPoint-løsningen bedre enn Touchpad'en på andre bærbare PCer. Men etter å ha sett TouchPad-brukere prøve seg på denne maskinen, er det ikke vanskelig å innse at den ene eller andre "pekestyringen" er en smakssak.

Ellers har maskinen altså en 12,1 tommers TFT-skjerm med oppløsning på 800 x 600 punkter, som etter vår mening er nokså bra. Den har innebygget både CD-ROM-spiller og diskettstasjon, og lydkort med høyttaler. En fordel akkurat her er at den har egen volumknapp på siden, slik at man enkelt kan skru opp og ned volumet, uten å måtte surre med forskjellige tastekombinasjoner -- eller med volumkontrollen i Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.