Toshiba Satellite U400

Stillegående 13,3-tommer med Toshibas nye design.

Publisert
Sist oppdatert

Toshiba gikk kanskje på en smell når det gjaldt HD DVD (de satser nå på oppskalering av DVD i stedet), men nå har de til gjengjeld virkelig fått opp dampen når det gjelder bærbare datamaskiner.

Tidligere i år imponerte de oss med svært lave priser på maskiner med relativt god kvalitet, og nå med neste generasjon bærbare myntet på den gjengse forbruker håper vi på mer i samme gate.

En av maskinene i den nye - og ikke minst skinnende - designen fra Toshiba er 13,3-tommeren Satellite U400, som ikke helt uventet er etterfølgeren til U300. Sistnevnte var blant finalistene i beste PC-tilbud for april måned.

>>> Snarvei til konklusjonen for deg om ikke orker lese alt


Slik ser den ut:

Toshiba Satellite U400
Spesifikasjoner testmaskin (U400-10X):

 • Intel Core 2 Duo T5550 @ 1,83 GHz
 • 13,3" skjerm i bredformat (1280 x 800 piksler)
 • 3 GB DDR2-minne
 • 250 GB harddisk, 5400 RPM
 • Intel GMA X3100 grafikk
 • WLAN (a/b/g)
 • 10/100 LAN og modem
 • 3 x USB, blåtann
 • HDMI og VGA ut, lyd inn/ut
 • DVD/CD-brenner
 • Minnekortleser, ExpressCard/54
 • Integrert webkamera og mikrofon
 • Windows Vista Home Premium
 • Dimensjoner (B/D/H): 31,5 x 23,0 x 3,9 cm
 • Vekt 2,1 kilo
Enn så lenge har Toshiba Satellite U400 kommet i to svært like utgaver - vårt testeksemplar har benevningen U400-10X, mens det også er en U400-13N ute i butikkene nå. Forskjellen på disse ligger i at 13N har en litt raskere prosessor (2,0 mot 1,83 GHz) og trådløst nettverkskort med 802.11n-støtte.

Prisen uansett utgave ligger på omtrent 7000 kroner.

Konstruksjon

Er du glad i blanke plastikk kommer du til å ganske enkelt elske utseendet på Satellite U400. Bortsett fra under, på sidene og kanten rundt skjermen har nemlig det meste i Toshibas nye design for forbrukermarkedet fått et strøk klarlakk.

Selve byggekvaliteten er typisk for bærbare i denne prisklassen. Du kan altså ikke forvente at den skal tåle hvor hardhendt behandling som helst, men den burde fint takle daglig normal bruk. Vi skulle likevel ønske oss litt mer stivhet i lokket, og chassiset har noen svake punkter - uten at vi kan finne noen "akilleshæl" her.

Også tastaturet er blanklakkert på U400, noe vi fryktet ville gjøre det glatt mot fingertuppene - men dette var heldigvis ikke tilfelle. Det har for øvrig litt svikt, uten at dette gjør det ubehagelig å bruke. Vi har heller ingen spesielle klager på støynivået, og layouten er god.

Ingen spesielle klager, men skikkelig vanskelig å ta et godt bilde av...
Ingen spesielle klager, men skikkelig vanskelig å ta et godt bilde av... Vis mer


Over tastaturet finner vi av/på og en rad snarveisknapper. Den ene slår av og på lyset som illuminerer "Satellite"-logoen, snarveisknappene og gir en lysende stripe over touchpaden. De andre er for medieavspilling.

Touchpaden er i bredformat og har god følsomhet - og usynlige skrollfelt i begge retninger. Vi er også fornøyd med de (blanke og) store knappene under.

Oppløsningen er på 1280 x 800 punkter, noe som er helt vanlig for en bredskjerm på 13,3 tommer. Skjermen er lyssterk og av den blanke typen som gir gode farger og kontrast, men der du til en viss grad må ta forhåndsregler mot refleksjoner.

Tilkoblingsmuligheter

Tilkoblingene på U400 finner vi i front og på sidene, bortsett fra strøminntaket som er plassert bak.

Toshiba Satellite U400I front finner vi minnekortleser, volumkontroll, en bryter som slår trådløs kommunikasjon av og på, samt statuslys.

Toshiba Satellite U400På venstre side har vi VGA og HDMI ut, to USB-kontakter, FireWire, kontakter for lyd og en ExpressCard/54-slot. Varmluften kommer også ut her.

Toshiba Satellite U400På PC-ens høyre side sitter det optiske drevet (DVD-brenner) i tillegg til en USB og kontakt for modem og LAN. Det er også plass for kensingtonlås.

>>> Klikk deg videre for ytelsestester og vår konklusjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer