Toshiba XM6402B

Toshiba er sterke på optisk lagring. Selskapet er en av initiativtakere til DVD-forum, og støtter og leverer DVD-RAM. Likevel fortsetter Toshiba å lansere nye CD-ROM-lesere, og denne gangen har vi testet en leser med 36X-hastighet.

Publisert

Toshiba XM6402B tar over etter 113">XM6202B som er på 32X. Hastigheten er nå økt til 36X. 32X-utgaven kom ikke spesielt godt ut på våre ytelsesmålinger og plasserte seg nesten sist. Likevel er ikke forskjellene så store at det kan merkes med normal bruk.

Toshibas 36X-leser er faktisk en god del raskere enn 32X-utgaven. I motsetning til 1540">Pioneer som mer eller mindre omdøpte 32X-leserne sine til 36X, har Toshiba satt opp farten over hele CD-platen.

Toshiba har heller ikke denne gangen den raskeste leseren, men er nærmere enn før (se grafen).

Lynrask ripper

Den største ytelsesøkningen er faktisk på ripping av musikk-CDer. Toshiba var ingen sinke før, men har nå begynt å øke hastigheten utover platen også på musikk-CDer.

Vi er vant til at musikk-CDer blir rippet med samme fart over hele platen, men har i det siste opplevd at en del lesere begynner å øke farten utover. Toshiba starter på 6,6X og øker farter til hele 14,1X på slutten. Økningen er ikke jevn, men hastigheten er gjennomsnittlig 10,7X.

Det er bare 1540">Pioneer DR-A14S av CD-ROM-leserne som vi har målt raskere rippeytelse på. Pioneer leser derimot med samme fart over hele CDen. Pioneer vil derfor ha en fordel på kortere CDer enn vår 73-minutters test-CD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer