Totlol - YouTube for de minste

Alle barn under seks år vil elske dette nettstedet.

Publisert
Sist oppdatert

YouTube er et mekka for videosnutter, men det kan være vanskelig for foreldre å plukke ut hva småbarna får lov til å se på og ikke.

Det er hele konseptet med Totlol, der barnevennlige videoer fra YouTube er filtrert ut og samlet på et eget nettsted. Dermed har de minste et trygt nettsted å se video på.

Ordet Totlol henviser til begrepet "tot", som amerikanerne bruker om de minste barna, og "lol", som er en velkjent forkortelse for "laughing out loud".

Slik fungerer tjenesten

Hvis du ikke har lyst til å bidra med noen ting annet enn å se filmklipp, er det fritt frem. Videoene som er plukket ut er alle barnevennlige, slik at barna dine også kan få lov til å klikke rundt og utforske, på samme måte som på YouTube.

Totlol - YouTube for de minste


Men - tjenesten blir bedre jo flere som bidrar; både til å finne nye videoer og filtrere innmeldte videoer. Det gjøres ved at du først registrerer deg som bruker.

Når du er registrert, får du opp en side med videoer som trenger moderering. Du ser igjennom videoen og angir om den er trygg for barn under 13 år. Alt du trenger å gjøre er å se videoen og svare på to spørsmål: om videoen er passende for barn, og hvilken aldersgruppe den er myntet på.

>> Les også: De 25 beste nettjenestene

Du kan også bidra til å finne nye videoer. Dette kan du gjøre ved å legge til en {bookmarklet} i nettleseren din, som du kan trykke på hvis du surfer på YouTube og finner en video som passer inn på Totlol. Da må du også beskrive videoen, angi hvilket språk den er på, og hva slags kategori den er (animasjon, sang, dukker etc.). Dermed vil andre Totlol-brukere kunne sjekke ut videoen og gi sine tomler opp om den går igjennom sensurfilteret.

URL: http://www.totlol.com


Tips en far eller mor om denne artikkelen!Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer