Totlol - YouTube for de minste

Alle barn under seks år vil elske dette nettstedet.

Publisert
Sist oppdatert

YouTube er et mekka for videosnutter, men det kan være vanskelig for foreldre å plukke ut hva småbarna får lov til å se på og ikke.

Det er hele konseptet med Totlol, der barnevennlige videoer fra YouTube er filtrert ut og samlet på et eget nettsted. Dermed har de minste et trygt nettsted å se video på.

Ordet Totlol henviser til begrepet "tot", som amerikanerne bruker om de minste barna, og "lol", som er en velkjent forkortelse for "laughing out loud".

Slik fungerer tjenesten

Hvis du ikke har lyst til å bidra med noen ting annet enn å se filmklipp, er det fritt frem. Videoene som er plukket ut er alle barnevennlige, slik at barna dine også kan få lov til å klikke rundt og utforske, på samme måte som på YouTube.

Men - tjenesten blir bedre jo flere som bidrar; både til å finne nye videoer og filtrere innmeldte videoer. Det gjøres ved at du først registrerer deg som bruker.

Når du er registrert, får du opp en side med videoer som trenger moderering. Du ser igjennom videoen og angir om den er trygg for barn under 13 år. Alt du trenger å gjøre er å se videoen og svare på to spørsmål: om videoen er passende for barn, og hvilken aldersgruppe den er myntet på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer