Toucan gjør minnepluggen trygg

Smart gratisprogram stenger tilgangen.

Toucan gjør minnepluggen trygg
Publisert
Sist oppdatert

Minneplugger er utvilsomt praktiske når du skal transportere filer og programmer mellom datamaskiner. De er samtidig små og er lett å miste, noe som kan være ordentlig trasig. En ting er å miste filer, en annen er at den som finner pluggen plutselig kan få tilgang til filer du helst skulle holdt for deg selv.

Det er her programmet Toucan kommer inn i bildet. Det er en såkalt "Portable Application" som kan ligge på minnepluggen sammen med brukerfilene dine.

Les også: – Verre enn å miste lommeboken

Backup, synkronisering og kryptering

Toucan har flere funksjoner, sentralt står muligheten til å synkronisere og kopiere mapper, for eksempel mellom harddisk og minneplugg. I tillegg har programmet en ren backup-funksjon, der mapper og filer pakkes til zip-filer, gjerne også til minnepluggen.

Når filene er på plass på minnepluggen kan de enkelt gjøres utilgjengelig for uinnvidde ved å benytte Secure-funksjonen i Toucan. Merk mapper og filer du ønsker å kryptere, trykk på plusstegnet, velg Encrypt, Run og og legg inn et passende passord. Deretter er det bare å trykke på OK-knappen, og vente til innholdet er blitt kryptert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer