TP-Link Archer C3200

Totalt sett den raskeste ruteren vi har testet. Men noen budsjettmodell er den ikke.

OVERBEVISER: Denne ruteren byr noe overraskende på den beste totalytelsen blant alle trådløsruterne vi har testet.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
OVERBEVISER: Denne ruteren byr noe overraskende på den beste totalytelsen blant alle trådløsruterne vi har testet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange opplever at hastigheten på det trådløse nettet i heimen slett ikke står i stil med bredbåndsabonnementet. Det er mange ting du kan gjøre for å forbedre både hastighet og rekkevidde, men noen ganger kommer du ikke unna å oppgradere med ny ruter.

Så sent som i forrige uke fortalte vi deg hvordan vi nesten doblet hastigheten på det trådløse nettet som var installert av Get, ved å koble til en ny ruter.

For avanserte brukere

Ruteren vi benyttet i eksempelet, var dagens testprodukt: TP-Link Archer C3200. Det er en såkalt AC3200 tri-band-ruter, som er noe av det mest avanserte på markedet akkurat nå. Vanlige dual-band-rutere byr på ett aksesspunkt i 2,4GHz-båndet og ett i 5GHz-båndet, mens tri-band-rutere byr på et ekstra aksesspunkt i 5GHz-båndet.

Den totale båndbredden blir teoretisk 600 + 1300 + 1300 Mbit = totalt 3200 Mbit. Det er ikke noe utstyr per i dag som kan utnytte hele denne båndbredden, men har du for eksempel bredbånd i mange-hundre-megabit-klassen og ønsker at alle klientene som er tilkoblet skal få maksimalt ut av det, er du i målgruppen.

I høst testet vi tre av TP-Link Archer C3200 argeste konkurrenter i AC3200-klassen, og i denne testen har vi sammenlignet ytelsen mot disse. Men før vi kommer til ytelsestestene, skal vi ta en titt på eksteriør og tilkoblinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer