Trådløs forvirring

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Eg har ADSL frå Nextgentel med linje på 1000 Kb. Eg har i dag 2 stasjonære og ein bærbar pc og skal ha alle opp på nett. Den eine ønska eg skal vere kabla. Nextgentel leverer jo ruter til oss kunder og da lurer eg på ka eg skal bruke for å få dei to maskinene opp å gå trådløst.

Den bærbare er jo det WLAN i og til den stasjonere må jo eg da kjøpe. Problemet er at eg har fått så mange forklaringer. Eg har fått beskjed om å kjøpe trådløs ruter og sette den bak Nextgentel sin, men så har eg hørt at ruter på ruter skaper prob med div spel, webcam pluss det eg har av problemer allerede. Nokon seier eg skal kjøpe hub/svitsj og eit trådløst aksesspunkt. Ka er riktig og ka er best?

Mister du noko båndbredde med trådløst i leilighet på 100 m2?

Håper du kan svare meg på dette.

MVH Vidar

Datadoktoren svarer

Hei Har du flere porter ut fra ruteren er det enkelt. Da kjøper du et trådløst aksesspunkt og kobler til en av portene.

Har du bare en port ut av ruteren, må du kjøpe en liten hub eller helst en svitsj, og koble den kablete PCen og aksesspunktet til hver sin port på denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer