Trådløs forvirring

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Eg har ADSL frå Nextgentel med linje på 1000 Kb. Eg har i dag 2 stasjonære og ein bærbar pc og skal ha alle opp på nett. Den eine ønska eg skal vere kabla. Nextgentel leverer jo ruter til oss kunder og da lurer eg på ka eg skal bruke for å få dei to maskinene opp å gå trådløst.

Den bærbare er jo det WLAN i og til den stasjonere må jo eg da kjøpe. Problemet er at eg har fått så mange forklaringer. Eg har fått beskjed om å kjøpe trådløs ruter og sette den bak Nextgentel sin, men så har eg hørt at ruter på ruter skaper prob med div spel, webcam pluss det eg har av problemer allerede. Nokon seier eg skal kjøpe hub/svitsj og eit trådløst aksesspunkt. Ka er riktig og ka er best?

Mister du noko båndbredde med trådløst i leilighet på 100 m2?

Håper du kan svare meg på dette.

MVH Vidar

Datadoktoren svarer

Hei
Har du flere porter ut fra ruteren er det enkelt. Da kjøper du et trådløst aksesspunkt og kobler til en av portene.

Har du bare en port ut av ruteren, må du kjøpe en liten hub eller helst en svitsj, og koble den kablete PCen og aksesspunktet til hver sin port på denne.

To rutere etter hverandre er teknisk sett ingen god løsning, og samtidig dyrere, så det er meningsløst i ditt tilfelle.

Skal du ha trådløst til den stasjonære, så velg en løsning med frittstående antenne. Da kan du plassere den fritt for best mulig mottak i stedet for å gjemme den bak PCen.

I en leilighet på 100m2 burde du kunne få god dekning, men det kommer an på bygningsmessige forhold. Er det armert betong eller trevegger? Mye vannrør? Slike ting spiller en stor rolle.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer