Trådløs harddisk fra Asus

Kombinasjonen av trådløst nett og en nett-disk gir mange spennende muligheter. Vi har testet Asus WL-HDD 2.5

Trådløs harddisk fra Asus
Publisert
Sist oppdatert

Asus har antagelig den mest allsidige trådløse ruteren - WL-500G - som i tillegg til grunnfunksjonene tilbyr USB med støtte for både lagring, skrivere og webkamera for PCene på nettverket.

Nå kommer en "lillebror" basert på mye av samme teknologien - WL-HDD 2.5. Dette er et lite harddisk-kabinett for en 2,5-tommers disk, som henger seg på det trådløse nettet og tilbyr felles lagring for alle. I tillegg kan det brukes sammen med en kablet ruter, og fungere som et trådløst aksesspunkt.

Kabinettet har kontakter for strømforsyning, USB og nettverk på den ene kortsiden. der sitter det også en reset-knapp, og rundt hjørnet skrur man på antennen.

Installasjon

Disken kommer ferdig konfigurert med en fast IP-adresse 192.168.1.220, som fungerer uten videre hvis man f.eks. bruker de ferdige innstillingene hos en Asus-ruter. Siden vårt nett ligger på et annet subnett, måtte vi bruke konfigurasjonsverktøyet som følger med for å få tilgang til WL-HDD. Etter å ha satt den til å motta IP fra DHCP var den tilgjengelig, og dukket opp som en "PC" under Mine Nettverkssteder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer