Trådløs Internett-PalmPilot

Til neste år kommer en ny utgave av den populære, håndholdte datamaskinen PalmPilot. PalmPilot VII skal tilby langt bedre internett-muligheter enn konkurrentene.

Trådløs Internett-PalmPilot
Publisert

Produsenten 3Com har annonsert at deres Palm VII kommer med internett-tilkobling rett ut av esken. Det eneste du trenger å gjøre er å dra frem en antenne. En innebygd radio kobler seg opp mot Palm.Net, en dedikert nett-tjeneste for PalmPilot-brukere. Dette vil i utgangspunktet kun være tilgjengelig for amerikanske Palm-brukere, men produsentene planlegger å utbygge nettet globalt.

Web Clipping

Palm.Net er en tjeneste designet spesielt for PalmPilot-brukere, og skiller seg derfor ut fra web-surfing vi er vant til. En såkalt Web Clipping-metode skal skille ut de viktigste delene av websider for å spare strømforbruk og lagringsplass.

3Com har inngått avtaler med flere ledende nettsteder som skal skreddersy sider for Web Clipping. Slike sider skal inneholde mindre mengder av data og informasjon for å minske båndbredde-belastningen.

Flere funksjoner

I tillegg til Web Clipping skal PalmPilot VII også ha muligheten å sende og motta beskjeder til andre brukere, gjennom den såkalte iMessenger funksjonen.De allerede vanlige funksjonene som tidsplanlegger, adressebok o.l. er på plass, samt en radio som brukes til internett-tilkobling og vanlig radiolytting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.