Trådløs kontroll på XBox

Logitechs trådløse kontrollere er et utmerket alternativ for de som er lei kabelrotet. Vi prøver XBox-gamepaden.

Publisert
Sist oppdatert

Kabler som ikke er lange nok, eller som roter seg sammen er et velkjent problem for alle som eier en eller flere spillkonsoller. En trådløs løsning er derfor på mange måter optimal, med unntak av at du må sørge for å kjøpe batterier.

Etter at Nintendo lanserte sin flotte WaveBird-kontroller i fjor, har flere prøvd å kopiere ideen. Logitech har i alle fall fått det til, og kommet med trådløse kontrollere til både PS2 og XBox. Vi har akkurat fått XBox-versjonen, og det var med stor fornøyelse at vi installerte den.

Fleksibel løsning

Kontrolleren består egentlig av to elementer: Selve gamepaden og en basestasjon som kobles til XBoxen. Basestasjonen har selv en kort kabel, og plugges inn i den vanlige kontrollerporten. På basestasjonen har Logitech plassert to minnekortplasser. Dette innebærer et problem for de som har tenkt å bruke XBox Live-tjenesten: Live-headsettet plugges normalt inn i minnekortplassen som befinner seg på de vanlige XBox-kontrollerne. Siden minnekortplassene på Logitechs kontroller befinner seg på basestasjonen, får du ikke brukt headsettet.

Selve kontrolleren er ganske stor og føles meget solid. Knappene er noe flyttet i forhold til den originale XBox-kontrolleren, og ligner mer på Controller S. Responsen til knappene er det ingenting å si på, kanskje med unntak av de to analoge stikkene. Disse har ikke like mye motstand som den originale kontrolleren, men bør likevel være tilfredsstillende. Etter å ha spilt med kontrolleren en stund ble vi i hvert fall vant til følelsen, og er alt i alt meget fornøyd med den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer