Trådløs kontroll på XBox

Logitechs trådløse kontrollere er et utmerket alternativ for de som er lei kabelrotet. Vi prøver XBox-gamepaden.

Publisert
Sist oppdatert

Kabler som ikke er lange nok, eller som roter seg sammen er et velkjent problem for alle som eier en eller flere spillkonsoller. En trådløs løsning er derfor på mange måter optimal, med unntak av at du må sørge for å kjøpe batterier.

Etter at Nintendo lanserte sin flotte WaveBird-kontroller i fjor, har flere prøvd å kopiere ideen. Logitech har i alle fall fått det til, og kommet med trådløse kontrollere til både PS2 og XBox. Vi har akkurat fått XBox-versjonen, og det var med stor fornøyelse at vi installerte den.

Fleksibel løsning

Trådløs kontroll på XBox


Kontrolleren består egentlig av to elementer: Selve gamepaden og en basestasjon som kobles til XBoxen. Basestasjonen har selv en kort kabel, og plugges inn i den vanlige kontrollerporten. På basestasjonen har Logitech plassert to minnekortplasser. Dette innebærer et problem for de som har tenkt å bruke XBox Live-tjenesten: Live-headsettet plugges normalt inn i minnekortplassen som befinner seg på de vanlige XBox-kontrollerne. Siden minnekortplassene på Logitechs kontroller befinner seg på basestasjonen, får du ikke brukt headsettet.

Selve kontrolleren er ganske stor og føles meget solid. Knappene er noe flyttet i forhold til den originale XBox-kontrolleren, og ligner mer på Controller S. Responsen til knappene er det ingenting å si på, kanskje med unntak av de to analoge stikkene. Disse har ikke like mye motstand som den originale kontrolleren, men bør likevel være tilfredsstillende. Etter å ha spilt med kontrolleren en stund ble vi i hvert fall vant til følelsen, og er alt i alt meget fornøyd med den.

Kontrolleren har også force feedback-funksjonalitet, og ristingen fungerer tilfredsstillende. Andre produsenter av trådløse kontrollere har hittil vært forsiktig med ristefunksjonalitet, siden det trekker ganske mye strøm. Dette skal imidlertid ikke være et problem med denne kontrolleren, som i følge Logitech skal ha en levetid på rundt 50 timer med fire AA-batterier.
Problemet med batterilevetid har Logitech løst ved å la gamepaden gå i hvilemodus når den ikke brukes, og med en gang du trykker på en av knappene blir den aktivert. Det finnes et lite lys på selve kontrolleren som gir deg beskjed om at alt er i orden.

Trådløs kontroll på XBox


Gamepaden fungerer selv på mange meters avstand, så det skal ikke være vanskelig å finne en komfortabel stilling et stykke unna TVen, og likevel få god respons.

Anbefales

Det eneste negative vi fant med gamepaden er altså de analoge stikkene, som ikke er like gode som Microsofts egne. Det er likevel bare pirk – kontrolleren er ergonomisk, responsiv og god å holde. Batteriene varer lenge nok og den rister godt. Med andre ord kan vi ikke gjøre annet enn å anbefale den til alle som er ute etter en ny kontroller, og som er lei av kabler.

Prisen på kontrolleren er på rundt 600 kroner, noe vi mener er skikkelig valuta for pengene. Som sagt finnes det også en PS2-versjon, men vi har ikke fått bekreftet om det kommer en GameCube-utgave også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer