Trådløs nett på bussen

TEST: Er bBox' variant bedre enn Telenors mobile bredbånd?

Trådløs nett på bussen
Publisert
Sist oppdatert

Pendlere i det ganske land har det siste året fått flere muligheter til å starte arbeidsdagen litt tidligere.

Ikke bare tilbyr flere mobilaktører nå en mobil brebåndsløsning - en av pionerene er selskapet bBox, som i samarbeid med Telenor tilbyr trådløst nett hos en rekke busselskaper, som Nettbuss, Nor-Way, TimEkspressen, Flybussen med flere. En liste over partnere finner du her.

bBox' løsning fungerer ved at hver buss er utstyrt med en 3G-router. Denne oppretter en trådløs sone på bussen og sørger for å ta inn det beste signalet som er tilgjengelig, enten det er HSDPA ("super-3G"), UMTS (3G) eller EDGE. Mot betaling kan du så koble deg opp mot det trådløse nettverket med priser fra 19 kroner for 24 timer til 249,- for en måneds tilgang.

Du kan gjenkjenne hvilke busser som tilbyr bBox' løsning ved å se etter et klistremerke ved siden av døren (bildet).

Bedre enn "vanlig" mobilt brebånd?

Som dagspendler mellom Moss og Oslo, er undertegnede utstyrt med Telenor mobilt bredbånd. Dette er en løsning der du stikker et USB-modem med SIM-kort inn i USB-porten på laptopen, kjører et program (som ligger på USB-modemet), taster PIN-koden og er på nett. Abonnementet koster 499 kroner pr måned for fri tilgang døgnet rundt, eller 119 kroner måneden for fri tilgang mellom 17-07 og i helgene, med makspris på 50 kroner for en dag dersom du bruker det utenom disse tidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer