Trådløs skriver med Bluetooth

Deler du skriver med flere i samme hus? I stedet for å koble den til en av PCene kan den deles med alle via Bluetooth. Vi har testet en printserverløsning fra Tornado

Publisert
Sist oppdatert

Deling av skriver er en god idé. men som med alle gode idéer er de ikke alltid enkle å realisere. Det er mange alternativer - hvilken er den beste?

Praktisk talt alle dagens skrivere for privat og personlig bruk er utstyrt med en port beregnet på tilkobling til en enkelt PC. Det er et dårlig utgangspunkt når den skal deles av flere brukere på et nettverk.

En løsning er å koble skriveren til en PC og gjøre den tilgjengelig for alle på nettverket ved hjelp av skriverdeling som er innebygt i Windows. Det er en enkel løsning å sette opp, den fungerer raskt og greit, men den krever joa at PCen den er koblet til står på hele tiden.

En annen løsning er nettverksruter med innebygd skriverport, men vår erfaring med disse er at de er vesentlig tregere enn direktekobling eller bruk av delt skriver. Vi har heller ikke sett noen slike løsninger som støter toveis-kommunikasjon. Dermed får du ingen tilbakemelging om status på skriveren, som manglende blekk eller papir osv.

Det finnes nettverksadaptere, men disse er ofte like dyre som skriveren.

En relativt ny tilvekst er printserver med Bluetooth. Vi har testet en løsning fra Tornado.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer