Telenors erstatning for kobbernettet

Trådløs­alternativene for deg som ikke kan få bredbånd

Kan du ikke få fiber eller kabel, tilbyr Telenor hjemmebredbånd over mobil - med svært romslig kvote.

MOBILT BREDBÅND: Telenor gir nå noen kunder mulighet til å få mobilt bredbåndsabonnement med 1000 GB datakvote. Da trenger du denne ruteren. Foto: Huawei / Pål Joakim Pollen
MOBILT BREDBÅND: Telenor gir nå noen kunder mulighet til å få mobilt bredbåndsabonnement med 1000 GB datakvote. Da trenger du denne ruteren. Foto: Huawei / Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Telenor har varslet nedlegging av kobbernettet innen utgangen av 2022. Det betyr at de rundt 290.000 kundene av Telenor som har DSL i dag, må finne seg et nytt bredbåndsalternativ.

- De som ikke kan få bredbånd via fiber eller kabel (HFC), får tilbud om hjemmebredbånd med mobil dersom vi har kapasitet tilgjengelig i mobilnettet i området, sier informasjonssjef i Telenor Norge, Magnus Line, til Dinside.

Det skal være rundt 80.000 av dagens DSL-kunder som kan få mobilbasert bredbånd, opplyser Line.

Oppunder 13.000 husholdninger har tatt hjemmebredbånd mobil i bruk siden mai.

Slik funker Hjemmebredbånd Mobil

Hjemmebredbånd over mobil vil altså bare være tilgjengelig for kunder som får direkte beskjed om at dette kan bestilles. For å se om du kvalifiserer for løsningen, kan du inn på Telenors nettsider for hjemmebredbånd mobil og søke opp din adresse.

Telenor tilbyr abonnementet med enten 10 eller 30 megabit per sekund (Mbps) i hastighet, noe som er raskere enn dagens DSL-linje over kobbernettet. Ifølge E24 starter starter de fleste faste bredbåndsløsninger over kabel og fiber i dag på rundt 50 Mbps.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer