Test av ruter: Linksys EA9500

Trådløsruteren for deg som har mye du vil koble til

Superruteren fra Linksys er laget for store hus og miljøer, og er kanskje klassens aller mest brukervennlige.

ÅTTE TENTAKLER: Ruterne i AC5300/5400-klassen har hele åtte eksterne antenner. Det sørger for svært god dekning og hastighet for mange enheter samtidig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ÅTTE TENTAKLER: Ruterne i AC5300/5400-klassen har hele åtte eksterne antenner. Det sørger for svært god dekning og hastighet for mange enheter samtidig. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst testet vi tre såkalte AC5300/5400 MU-MIMO-rutere. Disse representerer noe av det ypperste på rutermarkedet akkurat nå, og er laget for å håndtere mange trådløse enheter samtidig - uten å gå på kompromiss verken på hastighet eller rekkevidde. Derfor egner de seg spesielt i store og godt isolerte hus med mange krevende brukere.

Produktene vi testet er fra Asus, TP-Link og Netgear. Du finner samletesten her.

The missing Linksys

Vi hadde også en tredje ruter inne, fra Linksys. Vårt eksemplar av modellen EA9500 hadde imidlertid en feil som gjorde at vi fort skjønte at målingene ble feil. Nå har vi fått tilsendt et nytt eksemplar, og her ser du hvordan testen gikk.

Vi har flyttet i nytt hus siden sist, og derfor har vi også testet vinneren fra i høst, TP-Link Archer AC5400, på nytt for å kartlegge styrkeforholdet mellom dem.

Alt om testmetodikk og bakgrunnsinformasjon om denne ruter-klassen finner du på denne siden.

Hele åtte nettverksporter

Ruteren fra Linksys statuerer mer enn noen andre i klassen at dette dreier seg om en toppmodell, ved at den har åtte gigabit nettverksporter på baksiden. Det er den faktisk alene om blant de fire vi har testet. I tillegg finner du en USB 3.0-port og en USB 2.0-port for tilkobling av eksternt utstyr som harddisker, minnepinner og skrivere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer