Trådløst bynett i Stavanger

Er du i Stavanger og skal på nett? Nå er det trådløse bynettet tilgjengelig og det er gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Innbyggerne i Stavanger har ventet på sitt trådløse bynett i et par år. Det ble lansert i juni 2006 og målsettingen var at det skulle være klart til kulturhovedstadsåret 2008. Forslaget var inspirert av tilsvarende planer for Trondheim, som sto klart allerede i september i fjor.

Planene i Stavanger sikter seg mot et pilotprosjekt med dekning av deler av sentrum i første omgang, men ambisjonene er både å dekke hele regionen og etablere forskjellige tjenester både for næringsliv og innbyggerne.

Foreløpig gratis

Vi var en tur i Stavanger i helgen og hadde som alltid behov for nettilgang. Siden vi ikke har noen sterk tilknytning til byen hadde vi ikke fått med oss at det det trådløse nettet allerede var i drift, men det fikk vi fort vite. Det hadde etter sigende ikke fungert inntil for kort tid siden, men skulle være ok nå.

Og det var dessuten gratis!

Det vi neppe være gratis i all framtid, meningen er at det skal være gratis i testperioden under kulturhovedstadsåret. Hvordan prisingen vil være i framtiden er ikke bestemt. I Trondheim koster det 10 kroner for tilgang til nettet i 12 timer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer