Test av TP-Link Deco M9 Plus

Trådløst mesh-nett på høygir

Svært enkelt og brukervennlig mesh-nettverk, spesielt tilpasset store boliger.

TRE BOKSER: Ved hjelp av disse tre boksene skal du kunne få god trådløsdekning i hver krok i heimen. Vår test bekrefter dette til fulle. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TRE BOKSER: Ved hjelp av disse tre boksene skal du kunne få god trådløsdekning i hver krok i heimen. Vår test bekrefter dette til fulle. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du problemer med å få den trådløse ruteren din til å dekke hele boligen din? Kanskje du sliter med signalene i kjelleren, loftet eller enkelte rom? Da er du i målgruppen for såkalte mesh-løsninger.

Slik fungerer mesh

I motsetning til den tradisjonelle trådløsruteren, består en mesh-løsning av to eller flere trådløse aksesspunkter, plassert på strategiske plasser rundt om i huset. På den måten kan du sikre at hver minste krok får knallgod dekning.

Kommunikasjonen mellom nodene og ut på det store internettet, skjer som regel trådløst - gjerne i et eget, beskyttet nett. Den kan også skje via kabel, dersom du bor i en «problem-bolig» med mye betong, vannbåren varme og annet som stopper trådløse signaler effektivt - men for de fleste er ikke dette et tema.

Siden du slipper kabel mellom dem, er du sikret svært god fleksibilitet med hensyn til plassering. Nodene er dessuten ofte både små og stuevennlige, i til forskjell fra store rutere med utstikkende antenner.

Alle de store produsentene av trådløse rutere, har nå også mesh-løsninger myntet på privatboliger - og nesten samtlige av dem er myntet på helt vanlige folk, uten særlig kunnskap eller interesse for trådløse nett utover at det skal fungere stabilt og raskt. Vi har testet en rekke av dem, du finner lenke til dem nederst i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer