- Trådløst nett er ufarlig

IKT Norge med skarp kritikk av NRK.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo (NTB): IKT Norge mener unyansert informasjon fra NRKs helseprogram Puls er med på å skape uberettiget frykt og angst.

I en pressemelding fra organisasjonens leder, Per Morten Hoff, blir NRK anklaget for å spekulere i helseinformasjon i stedet for å gi objektiv informasjon.

Hoff opplyser at også IKT Norge var kontaktet før programmet om farene ved «stråling»fra trådløse nettverk. Medarbeiderne ble da informert om den forskning som foreligger, men NRK valgte i stedet å gjengi en meget omstridt forskers syn på den angivelige strålingen, skriver Hoff.

IKT Norge har sendt ut en ganske omfattende redegjørelse om forskningen rundt angivelig stråling fra mobiltelefoner og trådløse nettverk. Konklusjonen er at den svenske regjering ikke fant noen grunn til å trykke advarsler på telefoner eller skjerme mobilmaster.

Forskeren Olle Johansson som NRK viste til, mottok i 2004 prisen som «Årets förvillare» av den svenske organisasjonen Vetenskap och Folkbildning.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer