Trådløst nett i første gir

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har Nextgentel bredbånd med 1Mb/sek hastighet for nedlasting. Bak routeren har jeg en stasjonær PC (kablet) som jeg oppnår maks linjekapasitet med mot internett (målt mot www.PCpitstop.com). Bak routeren har jeg et trådløst aksesspunkt av G-standard (Linksys WAP54G ). I laptoppen benytter jeg et Linksys PCMCIA kort av G-standard (WPC54G). Så til "problemet": Via trådløs forbindelse oppnår jeg aldri samme hastighet som via den kablete PC'en. Den trådløse forbindelsen er aldri over 600 KB/sek og oftest rundt 400, selv om jeg sitter inntil aksesspunktet og har 100% signal. Trådløs G-standard skal vel støtte større kapasitet enn dette (teoretisk 54 Mb/sek)? Jeg kjører 128 bits kryptering på den trådløse forbindelsen og noe av forklaringen kan vel ligge her? Har samme maskinvare på jobb og hjemme og opplever samme forhold på begge plasser. mvhArnt Olaf

Datadoktoren svarer

Hei Samme hastighet som med nettverkskabel får du ikke selv med 802.11g. Men du har rett i at det skulle være mer å hente.

Hvis du bare oppnår mellom 400 og 600 KB/sek så jobber utstyret i typisk 802.11b-modus. Du skulle kunne oppnå bortimot 2 500 KB/sek når du sitter tett inntil aksesspunktet. Det er det beste vi har oppnådd i våre målinger med mange forskjellige typer trådløse nettverkskomponenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.