Trådløst nett og stasjonær PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg har tenkt å sette opp et trådløst nettverk, men er litt usikker på om jeg også skal sette opp den stasjonære på trådløst.

Hva slags løsning skal jeg velge, USB eller PCI? Jeg har sett PCI-løsninger hvor det brukes samme type PCMCIA-kort som til bærbare, er det en god løsning?

Datadoktoren svarer

Hei

Det kan selvsagt fungere utmerket med trådløst nett på stasjonære PCer, men antenneplasseringen er svært viktig. På bærbare kan du flytte på deg eller PCen hvis dekningen ikke er optimal, det blir jo værre med en stasjonær PC.

Den løsningen du nevner, med PC-kort i PCI-kort plassert bak på PCen, er som regel den aller dårligste løsningen. Spesielt hvis PCen er plassert på gulv eller i en hylle og inn mot veggen, slik at antennen er nærmest helt bortgjemt og i tillegg har en stor metallgjenstand – PCen - som hindring.

Dette kan gi en dårlig, følsom og ustabil forbindelse.

Alternativt velger du en USB-løsning, hvis du bare skal ha et 802.11b 11Mbit trådløst nettverk.

Ekstern WLAN antenne
Ekstern WLAN antenne Vis mer


Er det snakk om en av de nye, raskere utgavene, 802.11a eller 802.11g, anbefales en PCI-løsning med kabel til ekstern antenne, som du kan plassere der det er gode forhold. Sjekk hos din forhandler, om han kan tilby deg dette. Hvis ikke, prøver du en annen forhandler.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer