Trådløst nett ombord

Publisert
Sist oppdatert


Hei,

Jeg lurer på en ting, jeg jobber på en båt der vi har trådløst nettverk men jeg får kun inn signalet på en plass på lugaren. Nå lurer jeg på om det finnes nettverksantenne for å koble til min bærbare pc sånn at jeg får signal over alt på lugaren?

Med hilsen
Johnny

Datadoktoren svarer

Hei,

Antenner på bærbare er bygget inn i skjermen, og det er ingen tilkobling til eksterne antenner. Men bruker du et innstikkskort (PCCard) for trådløst på din bærbare har mange av disse en kontakt for ekstern antenne.

Du kan også bruke en USB-enhet for tilkobling til trådløst nett, i stedet for den innebygde løsningen i PCen. Da kan du bruke en USB-kabel for å plassere denne der du får best mottak.

Uansett blir det ikke lenger så trådløst, siden du vil ha et eller annet hengende med ledning fram til PCen.

Det går også an å kjøpe en trådløs ruter som kan operere i "bridge modus". Denne vil da fungere som en mellomstasjon og sende videre signalet den mottar. Du taper imidlertid hastighet, siden denne ikke vil sende og motta samtidig (half duplex). Dette er nok den dyreste og mest kompliserte løsningen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer