Trådløst nettverk-forvirring

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei, Jeg har tenkt å kjøpe en trådløs ruter og trådløst nettverkskort. Men jeg blir forvirret av alle "standardene" som er ute og går. Skal jeg velge 802.11a, b eller g?

Jeg har dessuten nettopp flyttet inn i ny bolig. Dette er en trebolig. Når dere i DinSide tester rekkevidde, er det i trehus eller murhus?

Håper du kan gi meg noen råd på veien.

HilsenKristian

Datadoktoren svarer

Hei,

Vi tester gjennom trevegger, betong er alt for variabelt, pga variasjoner når det gjelder tykkelse, materialer armering osv. Det verste er likevel vann. Prøv å legge hånden rundt antennen, og mottaksforholdene reduseres kraftig. Det er mye vann i kroppen, viktig når man plasserer antenner.

G-standarden er ferdig, bortsett fra noen detaljer når det gjelder enkelte elementer ang. sikkerhet. De fleste leverandørene forsikrer at utstyret vil kunne oppdateres i felten med en flashing av firmwaren i utstyret, når spec'en er klar. Jeg ville ikke bekymret meg så veldig over dette.

Personlig ville jeg kjøpt et 802.11g-system nå, som ville kunne flashes siden, eller et veldig billig 802.11b-system, gjerne med 22 Mbps.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer