Trådløst nettverk i vinden

- Å kjøpe og sette opp et trådløst nettverk er både billig og enkelt. Men sikkerheten slurves det ofte med.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Jarle Bjorbekk i PS Data som kommer med uttalelsen til DinSide Data. Nettbutikken har opplevd en kraftig økning i interessen for trådløse nettverksløsninger (WLAN) den siste tiden. Kanskje ikke så rart; prisene har nemlig falt dramatisk. Dette, kombinert med brukervennlige løsninger og svært enkel installasjon, gjør at det ikke bare er dataeksperter som velger trådløst nettverk i heimen.

- Helt vanlige familier har oftere og oftere flere enn én PC i huset, og når disse skal dele internettoppkobling, er det fristende å velge en løsning som innebærer verken boring eller kabelstrekk, sier Bjorbekk til DinSide Data.

Billig og enkelt

Mange tror at det er dyrt og vanskelig å sette opp et trådløst nettverk. I praksis er det ofte både billig og enkelt. Du trenger først og fremst et trådløst aksesspunkt, eventuelt en ruter. Denne kobles til telefon/ADSL-linjen. Deretter må du utstyre hver PC med et trådløst nettverkskort, eventuelt en ekstern USB-adapter dersom du ikke ønsker å åpne PCen din. Bærbare PCer har oftere og oftere trådløst nettverkskort innebygd, og hvis din PC ikke har dette, kan du kjøpe et rimelig kort av typen PCMCIA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer