Trådløst nytt fra Siemens

Fujitsu Siemens Computers lanserte flere nyheter, som alle baserer seg på trådløs nettverksteknologi. Men de er myntet på forskjellige bruksområder.

Trådløst nytt fra Siemens
Publisert
Sist oppdatert

To nye bærbare og et nytt aksesspunkt er blant nyhetene som ble lansert, og alle modellene har nye bruksområder sammenlignet med tidligere modeller.
Den nye Lifebook T er en helt ny Tablet-PC, Amilo M er en ny Centrino-basert bærbar beregnet på hjemmebrukere og CONNECT2AIR AP-600RP sørger for å gi nettverkstilgang for alle bærbare, med WLAN basert på 802.11g som er bakoverkompatibel med 802.11b.

Lifebook T

Trådløst nytt fra Siemens
Trådløst nytt fra Siemens
Trådløst nytt fra Siemens


Siemens har lang erfaring med tablet-PC i spesialutgaver beregnet på helt spesielle bruksområder innen dataregistrering, logistikk og administrasjon. Men etter at Microsoft utviklet sin standard for penn-basert betjening, har fokus skiftet til denne nye typen PCer.

Som andre TabletPCer fungerer Lifebook T som en vanlig bærbar, inntil du vrir skjermen rundt og slår den ned mot tastaturet med skjermsiden opp. Fra da av betjenes den med penn kombinert med gjenkjenning av håndskrift. Dette kan være svært praktisk når man har varierende arbeidsoppgaver, som inkluderer tradisjonell bruk samt avkryssing, registrering eller lignende typer datafangst.

Men det er også behagelig å bruke en slik PC privat, som bok eller til å surfe på nett, hvor man manøvrerer med knappene på skjermkanten i kombinasjon med pennen. Den lave vekten på 1,88 kg gjør den håndterlig i de fleste situasjoner.

Maskinen kommer i en grunnversjon med 1,4 GHz Pentium M, bruker Intel 855GM brikkesett og Intel PRO integrert trådløst nett, 256 MB minne og 40 GB harddisk. Prisen på denne vil ligge på 16 500 eks mva, og maskinen vil være tilgjengelig i slutten av setptember.

Amilo M 7400

Trådløst nytt fra Siemens


Den nye modellen i Amilo-serien er også Centrino-basert, men maskinen er beregnet for den private brukeren, som vil ha en allsidig bærbar både til jobb og underholdning.

M 7400 har 15-tommers skjerm med XGA-oppløsning, og bruker den samme integrerte trådløse teknikken som tablet-PCen. Vekten er på 2,6 kg. Minnet kan utvides til hele 2 GB og batteritiden er på opptil 4,5 timer.

Maskinen leveres også med en rekke programpakker ferdig installert, som Microsoft Word, Works, Encarta 2003, Picture it!, AutoRoute og Money, samt Adobe Photoshop Elements og Album, og WinDVD og Nero.

Startprisen ligger på 1 429 Euro (11 815 kroner) og med integrert DVD-brenner vil den ligge på 1 469 Euro (12 145 kroner)

CONNECT2AIR AP-600RP

Trådløst nytt fra Siemens


Dette aksesspunktet byr på en mengde funksjoner, og er spesielt beregnet på hjemmebrukeren eller i små bedrifter. Det er basert på 802.11g og har 4 svitsjede Ethernet-porter i tillegg til trådløst. Den støtter VPN og brannmur i tillegg til NAT.

Det mest spennende er at den har integrert printerserver med USB-port. Dermed kan alle tilkyttede brukere dele skriver, uten at en PC må kobles til og alltid være på for å la andre kommunisere med skriveren.

Prisen er 1 200 kroner inkl mva og AP-600RP er tilgjengelig hos forhandlere nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer