Trådløst til Altibox

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har en Altibox fra BKK som må kobles til internett, men det er lite praktisk å strekke en nettverkskabel fra hjemmesentralen ( BKK), som er eneste tilkoblingspunkt. Spørsmålet mitt er da om det er mulig på en enkel og billig måte å koble Altiboxen til det trådløse nettet i stedenfor? Hva trenger jeg, og hvordan må jeg gå frem? Har satt opp et eget trådløst nett som virker, da jeg ikke klarte å komme på nett via den trådløse delen av hjemmesentralen.

Forklart på en annen måte: Jeg skal koble et apparat (ikke en pc) uten innebygget trådløs funksjon til et trådløst internett.

Datadoktoren svarer

Hei

Det du trenger er en trådløs bridge, som er en liten boks med antenne og en nettverkskontakt. Nettverkskontakten kobler du da til Altiboxen din.

Nettverks-bridge bokser får du fra de fleste kjente leverandører av nettverksutstyr.

De kan være litt plundrete å sette opp, men vil i prinsippet fungere som en annen trådløs enhet.

Jeg vil likevel anbefale å strekke kabel til alle faste installasjoner. Det er både mer stabilt og har alltid høyere ytelse enn trådløst nett ofte byr på i praksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer