Transformy har funksjonen Excel mangler

Gjøre om en lang liste? Da er dette en svært elegant løsning.

TID SPART: Vil du gjøre om dataene i en liste, er Transformy et usedvanlig smart og enkelt verktøy. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
TID SPART: Vil du gjøre om dataene i en liste, er Transformy et usedvanlig smart og enkelt verktøy. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke så ofte behovet er der på privaten, men i jobbsammenheng kan det noen ganger være at man må gjøre om innholdet i en lang liste – for eksempel for å flytte data mellom programmer, for å sørge for at alle navn har stor forbokstav eller lignende.

Mange tyr til Excel for å få til dette riktig, men det kan være en tidkrevende prosess der man må bruke ulike funksjoner og cellereferanser for å få det til.

Mer avanserte brukere løser ofte slikt med regulære uttrykk, og det er altså her du får en hjelpende hånd.

Nettsiden Transformy gjør nemlig dette veldig enkelt - også for de av oss som ikke er fullt så proffe.

To steg og vips!

Alt du trenger å gjøre er å lime inn den lange listen din i det ene feltet på nettsiden, og så fortelle tjenesten hvordan du vil at første linje skal se ut.

I løpet av få strakser får du så resten av lista formattert på samme vis:

ENKELT: Slik bruker du Transformy
ENKELT: Slik bruker du Transformy Vis mer


LES OGSÅ: Kopiér og lim inn mellom enheter

…og mer kommer

Vi lar oss i hvert fall imponere av hvor elegant dette løses, selv om vi også har prøvd med data som ikke har blitt behandlet like korrekt.

Tjenesten er helt ny, og i følge nettsidene forbedres den stadig. Om du vil kan du legge igjen epostadressen din for å bli varslet om nye funksjoner.

Oppdatert: Vær dog oppmerksom på at dataene blir lastet opp til Transformys servere og at tjenesten ikke fungerer uten nettilgang. Det kan med andre ord være lurt å tenke seg om en ekstra gang før man limer inn sensitive data.

URL: Transformy.io

LES OGSÅ: En av nettets beste tjenester er helt gratis

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer