Transport av filer mellom Mac og PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Dr Data! Jeg bruker mest Mac hjemme og PC på jobben, og har av den grunn ofte behov for å flytte arbeid og data mellom de to plattformene på en enkel måte. Har da ofte brent CD`er for formålet, men lurer på om du har noen enklere måter å få gjort dette.

Finnes det f. eks. USB-plugger eller bærbare harddisker som iPod som er kompatible for både mac og PC og vil disse i såfall kreve noen tilpasninger på maskinene for å fungere smertefritt?

Hva vil være enkleste og rimeligste løsningen alt i alt? Mvh Trond

Datadoktoren svarer

Hei,Begge de alternativene du nevner - USB minneplugg eller portable harddisker som iPod - fungerer utmerket til å flytte data mellom PC og Mac. Begge plattformene støttes, det er plug & play både på Mac og Windows ME eller senere.

Dessuten fungerer også andre FireWire og USB-baserte harddisker, men på Mac er det foreløpig bare støtte for USB 1.1, USB 2.0 kommer ikke før i de nye G5-modellene.

Har du digtalkamera, kan du også bruke minnekortet til å overføre alle typer data, ikke bare bilder, men dette krever en kortleser på hver maskin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer