Tre av de råeste trådløse ruterne på markedet

De er store, de har seks tentakler, og de byr på superhastigheter for dingsene i hjemmenettet ditt. Men hvilken er best?

TRE PÅ TOPP: Her er tre av markedets råeste trådløsrutere akkurat nå. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TRE PÅ TOPP: Her er tre av markedets råeste trådløsrutere akkurat nå. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med hastighet og dekning i trådløsnettet ditt? Da er du ikke alene. Mange sitter på enkle og eldre rutere som ikke er bygd verken for høye bredbåndshastigheter eller for å håndtere alle dingsene en moderne familie besitter.

Da er det greit å vite at det har skjedd mye på ruterfronten de siste årene, og spesielt med introduksjonen av den trådløse 802.11AC-standarden har det virkelig blitt fart på sakene.

Siste tilskudd til AC-standarden har fått navnet AC3200.

Dette må du vite

En AC3200-ruter har tre forskjellige aksesspunkter, ett for utstyr som kommuniserer i 2,4GHz-området (ofte eldre utstyr) og to som kommuniserer i 5GHz-området. Førstnevnte gir en maksimal, teoretisk hastighet på 600Mbps, mens de to siste byr på inntil 1.300Mbps hver.

De to 5GHz-båndene kan enten fremstå som to separate nett, eller som ett - med samme navn og nettverksnøkkel. Denne sammenkoblingen kalles "Smart Connect", og sørger for at tilkoblede enheter alltid får optimal overføringshastighet.

Den totale båndbredden er altså 1.300 + 1.300 + 600 = 3.200Mbps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer