Tre bærbare som kan erstatte stasjonære

De har Pentium4-prosessorer på rundt 2,5 GHz, 15" skjermer, store harddisker, og flust med utstyr og tilkoblingsmuligheter. Produsentene kaller dem "desktop-erstattere". De tre PCene fra Toshiba, Tundra og Zepto er fine representanter i klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Det har skjedd mye på markedet for bærbare PCer de siste par årene. Et lite dykk i testarkivene våre, og du vil forstå hva vi mener. Vår testvinner fra juni 2000 var utstyrt med 500 MHz Pentium III-prosessor, 6 GB harddisk, 14,1" LCD-skjerm og CD-ROM. Her var det verken nettverk, modem, FireWire, DVD-leser etc som i dag nærmest regnes som standardutrustning på bærbare PCer. Pris på herligheten? Godt over 30.000 kroner inkl mva. Testansvarlig var naturligvis overbegeistret.

I dag kan du få mangedoblet ytelse, lagringsplass og minne, større og bedre skjerm, CD-brenner, DVD-leser, trådløst nettverk etc etc til halve prisen. Og alt dette har skjedd på 2 1/2 år!

Vi har blant annet fått en ny type bærbare PCer, eller skal vi "bærbare desktoper". Dette er maskiner som er basert på teknologier som i utgangspunktet var ment å sitte i stasjonære PCer. Det er to hovedgrunner til at flere og flere PC-produsenter tilbyr slike PCer; høy ytelse og lav pris. Målgruppen er brukere som ikke først og fremst ønsker en PC som de skal dra med seg over alt, men en kompakt erstatning for en stasjonær PC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer