Tre bærbare som kan erstatte stasjonære

De har Pentium4-prosessorer på rundt 2,5 GHz, 15" skjermer, store harddisker, og flust med utstyr og tilkoblingsmuligheter. Produsentene kaller dem "desktop-erstattere". De tre PCene fra Toshiba, Tundra og Zepto er fine representanter i klassen.

Publisert
Sist oppdatert
Tre bærbare som kan erstatte stasjonære


Det har skjedd mye på markedet for bærbare PCer de siste par årene. Et lite dykk i testarkivene våre, og du vil forstå hva vi mener. Vår testvinner fra juni 2000 var utstyrt med 500 MHz Pentium III-prosessor, 6 GB harddisk, 14,1" LCD-skjerm og CD-ROM. Her var det verken nettverk, modem, FireWire, DVD-leser etc som i dag nærmest regnes som standardutrustning på bærbare PCer. Pris på herligheten? Godt over 30.000 kroner inkl mva. Testansvarlig var naturligvis overbegeistret.

I dag kan du få mangedoblet ytelse, lagringsplass og minne, større og bedre skjerm, CD-brenner, DVD-leser, trådløst nettverk etc etc til halve prisen. Og alt dette har skjedd på 2 1/2 år!

Toshiba Satellite 2450
Toshiba Satellite 2450 Vis mer
Tundra 1846L
Tundra 1846L Vis mer
Zepto Znote 2100
Zepto Znote 2100 Vis mer


Vi har blant annet fått en ny type bærbare PCer, eller skal vi "bærbare desktoper". Dette er maskiner som er basert på teknologier som i utgangspunktet var ment å sitte i stasjonære PCer. Det er to hovedgrunner til at flere og flere PC-produsenter tilbyr slike PCer; høy ytelse og lav pris. Målgruppen er brukere som ikke først og fremst ønsker en PC som de skal dra med seg over alt, men en kompakt erstatning for en stasjonær PC.

Les mer om fordeler og ulemper ved å velge en "desktop-erstatter".

Vi har i det siste testet mange PCer i denne kategorien, blant annet Fujitsu-Siemens Amilo D, Elitegroup Green og Zepto ZNote 2003.

Nå har vi testet og sammenlignet tre nye modeller; Toshiba Satellite 2450, Zepto ZNote 2100 og Tundra 1846L. Alle PCene leveres med Windows XP Home Edition, er omtrent like store, er innpakket i tilsynelatende solid plast, og har et noenlunde likt utstyrsnivå.

Les mer - Tekniske detaljer og sammenligninger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer