Tre ganger raskere disk på Mac

Vår gamle Mac holdes stadig ung og frisk, med transplantasjoner av nye vitale organer. Denne gangen med ny diskkontroller og harddisk.

Tre ganger raskere disk på Mac
Publisert

Etter at vår gamle PowerMac 7600 fikk ny prosessor opplevde vi en formidabel hastighetsøkning. Dette kan du lese om i 4055">denne artikkelen

Likevel var vi ikke helt fornøyd.

Gammel SCSI er en flaskehals

Hastigheten på de gamle SCSI-diskene er ikke lenger særlig imponerende. Dessuten er SCSI-kontrolleren heller ikke noen racer, med topphastighet på 10 MB/sekund for interne disker og 5 MB/sekund for de eksterne.

Vi har tidligere testet en ny diskløsning med FireWire-kort og ekstern FireWire basert harddisk, men dette ga heller ikke bedre ytelse. Dette kan du lese om 10850">her.

Senere har det dukket opp flere alternativer i form av PCI-kort med ATA-kontrollere. Da vi var i USA nylig kjøpte vi et slikt kort fra Sonnet Technologies. Det heter Tempo og tilbyr Ultra ATA/66 med støtte for opptil 4 harddisker. Prisen var beskjedne 99 dollar.

Med dette kortet ville vi kunne bruke moderne rimelige EIDE disker, som er langt billigere, større og raskere enn tilsvarende SCSI-disker. For å kunne utnytte moderne SCSI-disker mått vi også hatt et nytt og dyrere SCSI-kort. Mange tusen kroner spart med andre ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer