Tre ganger raskere SSD disk

Ny Intel-teknikk feier konkurrentene av banen

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag lanserte Intel en ny famile SSD-disker som er vesentlig raskere enn det som er tilgjengelig. Dette vil mange forskjellige brukere dra nytte av, både i avanserte servere og i kraftige og lette bærbare.

Å lage rask lagring basert på ordinær Flash-teknikk er ikke noe sjakktrekk. Ytelsen i selve lagringscellene er ikke spesielt rask, det ser vi på rimelige minnekort og minneplugger som er i salg over alt til en billig penge. Her er skrive og leseytelsen ikke i nærheten av det raske harddisker presterer, og da hjelper det lite om kapasiteten er stor og tilgangen rask. Det hjelper ikke om sentralbordet tar telefonen hvis selve leveransen går i sneglefart...

Ny kontroller

Intel har fått fart på sakene ved å utvikle en helt annen kontroller, som leverer imponerende ytelse. SSD-disk er beregnet på bærbare kommer i 80 GB utgave i løpet av kort tid, og på 160 GB tidlig neste år.

Diskene kan levere data med 250 Mbyte/sek, og skrive med 70 Mbyte/sek. Latency (forsinket respons) ved lesing er oppgitt til 85 mikrosekunder.

For servere kommer det mindre, men raskere løsninger. Her er kapasiteten 32 GB i år og 64 GB tidlig neste år, med samme leseytelse, men opptil 170 Mbyte/sek skriveytelse og latency på 75 mikrosekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer