Triks i Opera

Tre gode grunner til å vurdere «den glemte nettleseren»

Nettleseren Opera har fått noen smarte egenskaper som bør få flere til å vurdere å bruke den.

HURTIGVALG: Startsiden med hurtigvalg er en smart ting som Opera har hatt lenge. Men vi har også funnet tre andre, gode grunner til å vurdere den litt glemte nettleseren. Skjermdump: Dinside.no
HURTIGVALG: Startsiden med hurtigvalg er en smart ting som Opera har hatt lenge. Men vi har også funnet tre andre, gode grunner til å vurdere den litt glemte nettleseren. Skjermdump: Dinside.no Vis mer
Publisert

Hvilken nettleser foretrekker du på PC-en? Sjansen er stor for at du bruker Google Chrome. Faktisk skjer 55 prosent av all PC-basert, norsk nettrafikk, gjennom nettleseren Google Chrome, ifølge analyseselskapet Statcounter.

Sverger du til Internet Explorer, er du heller ikke alene. Den aldrende nettleseren står fortsatt for rundt 20 prosent av trafikken, ifølge samme kilde.

Bruker du derimot Opera, den innovative, ex-norske nettleseren, befinner du deg i en litt mer eksklusiv gruppe. Den står nemlig for beskjedne 2,51 prosent av trafikken, ifølge Statcounter.

Opera, som nå bygges på samme lest som Chrome, har imidlertid noen egenskaper som gjør at vi ofte tyr til den. Her er vår favorittliste!

#1: Lagre side som PDF

Det finnes mange utvidelser til Google Chrome og andre nettlesere, som lar deg lagre nettsider til PDF-format. Men få eller ingen gjør det like presist som Opera.

Dette er en ganske ny funksjon som lagrer nettsider nøyaktig slik de framstår på skjermen. Du kan seinere merke og kopiere tekst, og søke i teksten i PDF-visningsprogrammet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer