TV-test 2016

Tre høyaktuelle 55-tommere på testbenken

Samsung UE55KS7005 mot Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

TRE BESTSELGERE: Samsung, Sony og LG er alle store aktører på TV-fronten. Vi har funnet vår favoritt i mellomklassen blant 55-tommerne. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TRE BESTSELGERE: Samsung, Sony og LG er alle store aktører på TV-fronten. Vi har funnet vår favoritt i mellomklassen blant 55-tommerne. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjernsynsapparatene har kommet en lang vei siden de første flat-TV-ene fant veien til norske hjem på begynnelsen av 2000-tallet. Den gang var de små og temmelig tykke, kostet titusenvis av kroner, og kvaliteten hadde vi i dag betegnet som elendig.

LES OGSÅ: Nå får du fjorårsmodeller til halv pris

Nå melder butikkene om at 55 tommer har blitt den nye folkestørrelsen. Oppløsningen er fire ganger høyere enn full HD og når solen stiger opp over fjellkammen blir du nesten blendet, takket være årets store snakkis, HDR. Bildet har blitt så skarpt og lyssterkt at det nesten overgår virkeligheten - selv på modeller som koster langt mindre enn hva denne 26-tommeren kostet i 2004.

Alle de store TV-produsentene har lansert en rekke nye modeller i år, og de har noen fellesnevnere. HDR er allerede nevnt, og alle har større fokus enn noen gang på å gjøre TV-ene smarte. Det skal ikke lenger være nødvendig å koble til PC-er og eksterne bokser for å bruke strømmetjenester, spille og surfe på nettet.

I tillegg viskes skillet mellom lineær TV og strømmetjenester bort. De beste TV-ene har menyer som blander YouTube, Netflix og kringkastede kanaler sammen. Du velger bare det du vil se på, og slipper å tenke på hvordan det blir distribuert til deg. Det er det jo ingen grunn til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer