Tre nye Cyber-Shots fra Sony

Den karakteristiske formen lever videre i de nye Cyber-Shot-modellene fra Sony, men kamerahusene er enda mer kompakte. På innsiden er det flere gode nyheter.

Publisert
Sist oppdatert
Sony Cyber-shot DSC-P9
Sony Cyber-shot DSC-P9 Vis mer
Sony Cyber-shot DSC-92
Sony Cyber-shot DSC-92 Vis mer
Sony Cyber-shot DSC-P8
Sony Cyber-shot DSC-P8 Vis mer


To av de tre nye modellene, DSC-P10 og DSC-P92, er begge utstyrt med en bildebrikke på 5 megapiksler, men henvender seg til forskjellige brukere. Sistnevnte skal i følge Sony være spesielt brukervennlig, og være et ekte "pek og klikk"-kamera for nybegynnere inne digital fotografering. DSC-P10 henvender seg til et mer krevende publikum, blant annet med live histogram og mange flere manuelle innstillinger.

Den siste modellen, DSC-P8, er stort sett identisk med DSC-P10, men tar bilder med lavere oppløsning (3,1 megapiksler).

Kameraene skal i følge Sony inneholde en rekke forbedringer i forhold til å ta gode bilder i vanskelige lysforhold, blant annet ved hjelp av et større utvalg av forhåndsprogrammerte innstillinger (scenes), og avansert lysmåling.

Høykvalitets video

En spesiell egenskap med de nye kameraene er den såkalte MPEG Movie VX-funksjonen, som muliggjør opptak i VGA-format (640 x480 punkter). Med de nye 1 GB MemoryStick Pro-minnekortene kan du få plass til 44 minutter med høyoppløselig video. Tidliger har også Fujifilm lansert et kamera med lignende egenskaper. Dermed kan det se ut som om videokameraet og stillbildekameraet er kommet enda et steg nærmere en sammensmelting.

Et bilde som består av 5 millioner bildepunkter kan gi meget skarpe og fine bildeutskrifter i formater større enn A4. Hvis du skriver ut/fremkaller i 10x15 cm er det i utgangspunktet ikke nødvendig med et så stort antall bildepunkter, men da kan du for eksempel ta et utsnitt av et bilde, skrive ut, og samtidig beholde god skarphet og detaljgjengivelse.

Hva mener du?

Er 5 megapiksler nok for folk flest? (Avsluttet)
Ja(82%) 960
Nei(14%) 161
Mega.. hvaforno?(4%) 50
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


DSC-P8 og DSC-P10 måler 108 x 51,5 x 35,1 mm og veier 200 g med batteri. DSC-P92 er litt større, 119,5 x 57,5 x 36,8 mm og veier 259 g med batteri.

Kameraene ventes i butikkene her hjemme i løpet av april og mai.

I februar lanserte Sony kameraene Cyber-shot DSC-P32, P52 og P72.

Lenke:
DinSides store test av digitalkameraer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer