Tre PCer i ett?

Hvis du driver med programutvikling, produkttesting eller av ande grunner kjører flere operativsystemer, er Trios den smarteste løsningen vi har sett.

Publisert

På moderne PCer er det forholdsvis lett å installere flere operativsystemer, hvor du velger hva du skal boote ved oppstart. Men det er ikke alltid det er gunstig å samle alle operativsystemene på en disk. Det kan bli problematisk ved krasj og er for risikabelt ved viktige prosjekter.

Et alternativ er å ha forskjellige operativsystemer på forskjellige disker, og velge hvilken disk sin systemet skal boote fra i BIOS, før oppstart. Dette er tungvint.

I begge disse tilfellene vil også alle diskene være tilgjengelig for det operativsystemet som kjører, noe om ikke alltid er ønskelig, tvert i mot.

En skuff-løsning er et alternativ, det bruker vi selv med rimelig god erfaring. Men det er noe herk å alltid måtte dra disker ut og inn.

Trios, fra Romtec, løser dette problemet på en svært elegant måte.

Fleksibel harddisk-velger

Du monterer Trios som en vanlig 5,25 enhet, og kobler opptil tre harddisker på utgangene. Så kobler du inngangen til den primære IDE-kontakten på hovedkortet. Det samme med strømforsyningen.

Fra fronten på PCen har du nå tre brytere som velger hvilken disk som er den aktiv boot-disken. Velgeren er smart, og kan ikke aktiveres når systemet kjører. Derfor er det sikret mot uhell og feilgrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer