Tre radioer fra POP

Klokkeradio, bordradio og reiseradio.

RADIO-PÅSKE: Reiseradio, bordradio og klokkeradio fra POP. Foto: FOTOMONTASJE: TORE NESET/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RADIO-PÅSKE: Reiseradio, bordradio og klokkeradio fra POP. Foto: FOTOMONTASJE: TORE NESET/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er radiotid, og om vi er heldige kan man ta med seg radioen ut på terrassen om ikke lenge. Kanskje allerede nå i påsken?

Utvalget av digitalradioer (DAB/DAB+) har økt voldsomt i det siste, og de store elektronikk-kjedene har stort sett sluttet å selge rene FM-radioer (også DAB-radioene har FM, stort sett).

Prisene har også gått kraftig nedover. I dag kan du plukke opp en DAB-radio for omtrent det samme pris som en enkel FM-radio kostet før.

Dinside har etterhvert prøvd mange DAB+-radioer. Her er noen av dem:

POPnano: Bra, men ikke liten nok

Senz SPDS114: Lommeradio med høyttaler og antenne

Pure Midi: Britisk design med Bluetooth

Amadeus ADIBTB14: Kjøkkenets nye konge?

POPyourCAR: I bilen, på jobben og hjemme

Tiny Audio C3: Gir din gamle bil DAB

Radiokjendis fra Kråkerøy

RADIOKJENDIS: Hans Christian Andersen prater i radioene han selger. Foto: NRK
RADIOKJENDIS: Hans Christian Andersen prater i radioene han selger. Foto: NRK Vis mer


Merket POP tas inn i Norge av Hans Christian Andersen - for mange en kjent stemme fra både NRK P3 og NRK Østfold.

Fra Kråkerøy driver Andersen Radiobutikken.no, der du finner et stort utvalg både av POP-radioer og andre digitalradioer.

Stor undersøkelse: Dette mener bilfolket om DAB

Denne gangen skal vi se på tre av modellene i POP-familien: Bord/reiseradioen radioen POPduo med Bluetooth, klokkeradioen POPup og den hendige, lile reisemodellen som rett og slett heter POP.

300 kroner i avslag

OVERSIKTLIG: Knappene på POPduo er tydelig merket, har passe størrelse og er logisk plassert. Foto: TORE NESET
OVERSIKTLIG: Knappene på POPduo er tydelig merket, har passe størrelse og er logisk plassert. Foto: TORE NESET Vis mer


POPduo kostet opprinnelig 999 kroner i butikken, men selges nå på tilbud flere steder for 699 kroner.

Og det er den verd.

For lydkvaliteten er det slett ikke å si noe på, på tross av lett kabinett i mykplast. To høyttalere har det også blitt plass til.

Noen særlig stereovirkning kan du ikke forvente, og POP har ikke funnet plass/budsjett til å legge inn en «wide»-funksjon som simulerer stereo.

Stort pluss med Bluetooth

BLUETOOTH: Duo-radioen skal kobles til «BT Radio» og ikke til «Pop», som man skulle tro. Foto: TORE NESET
BLUETOOTH: Duo-radioen skal kobles til «BT Radio» og ikke til «Pop», som man skulle tro. Foto: TORE NESET Vis mer


Likevel gjengir denne radioen både musikk og tale klart og tydelig. Noen partyløve blir den aldri, men litt hyggelig bass får du.

At du kan streame Spotify, Wimp og nettradio fra mobilen din via Bluetooth er også et stort pluss.

Pinell Go+: Denne radioen ble nettopp mye bedre

Den er enkelt å bruke og sette opp, og vi liker spesielt at det er valgt hjul som stasjonsvelger istedet for knapper. Å skru føles liksom mer som klassisk radio enn trykking.

Krever store batterier

STORE: Batteriene til Pop Duo er av type C, altså store og av og til litt vriene å få tak i. Oppladbare anbefales. Foto: TORE NESET
STORE: Batteriene til Pop Duo er av type C, altså store og av og til litt vriene å få tak i. Oppladbare anbefales. Foto: TORE NESET Vis mer


Det som derimot trekker ned, er strømforbruket. DAB er ennå ikke så hyggelig mot batteriene som gode, gamle FM. Og når det kommer Bliuetooth på toppen som her, blir det ikke bedre.

Radioen må derfor fores med fire store type C-batterier. Disse har en lei tendens til å være fraværende fra hylla på bensinstasjonen når du går tom for strøm på hytta. Desuten koster de gjerne opp mot 100 kroner for et sett på fire.

Kommentar: Nå kan de gjerne skru av FM for meg

Velger du å bruke oppladbare batterier, må disse lades opp utenfor radioen. Du kan med andre ord ikke bruke USB-laderen som følger med til dette.

Veldig enkel lillebror

INN- OG UTGANG: På reise er det kjekt å ha tilgang til strømadapter og hodetelefon. Foto: TORE NESET
INN- OG UTGANG: På reise er det kjekt å ha tilgang til strømadapter og hodetelefon. Foto: TORE NESET Vis mer


Lillebroren POP (som vi har testet tidligere) er langt enklere enn duo-en. Den har verken Bluetooth eller programmerbare stasjonsplasser. Men til 399 kroner kan du jo ikke forlange all verden. Og når sant skal sies, har vi savnet en liten, kjekk radio du kan ta med overalt og som bare gjør én ting: Lar deg lytte til sendingene.

Forvirret? DAB, DAB+ og alt det nye i radioverdenen

Med over 40 stasjoner tilgjengelig på DAB/DA+-båndet kan det være en utfordring å måtte snurre seg gjennom alle med hjulet for å finne favorittstasjonen. Så vi synes nok at du kunne ha kostet på seg et stasjonsminne.

For bad, balkong og reise

Lyden på den lille POP-en holder i lange baner til å høre nyheter på badet, balkongen eller kjøkkenet, men noen særlig til musikkopplevelse får du ikke.

Den nye folkeradioen?TEST: Pop DAB+/FM-radio

Dette er en lett og liten batteridrevet (AA) radio for den som vil holde seg oppdatert på reise eller i ett av husets mindre rom.

Våkn opp digitalt

PÅ NATTBORDET: POP-klokkeradioen kan også fås i farger tilpasset de som ikke elsker rosa. Foto: TORE NESET
PÅ NATTBORDET: POP-klokkeradioen kan også fås i farger tilpasset de som ikke elsker rosa. Foto: TORE NESET Vis mer


Klokkeradioen POPup til 499 kroner ha mange likheter med POP, men har i tillegg både programmerbart stasjonsminne, vekkefunksjon og stort display. Dessuten er du avhengig av strøm, enten fra stikkontakt via adapter eller fra PC/Mac.

Displayet kan være irriterende å ha på når det er mørkt i rommet, men kan som seg hør og bør skrus ned på lavere lysstyrke.

Krøkkete knapper

FIKLING: Det er ikke helt lett å holde styr på knappene på oversiden om man er i halvsøvne. Foto: TORE NESET
FIKLING: Det er ikke helt lett å holde styr på knappene på oversiden om man er i halvsøvne. Foto: TORE NESET Vis mer


Radioen er ikke vanskelig å stille inn, men knappene du trenger for å gjøre det er ikke helt lett å nå fra senga. Du må opp og skru på lyset for å finne dem, og på den modellen vi fikk låne (rosa) var det litt vanskelig å se teksten.

Av/på-knappen er plassert på baksiden, noe som heller ikke er veldig praktisk når du ligger i senga og gjerne vil høre radio mens alarmen er aktivert.

Dette er noe POPup deler med de fleste klokkeradioer, også de nå gammeldagse FM-modellene. Likevel: En billig klokkeradio med pekeskjerm står på ønskelista...

POPduo utmerker seg

MYE FOR PENGENE: POPduo gir deg helt anstendig lyd og Bluetooth i tillegg. Meget bra radio til pengene. Foto: SIBA
MYE FOR PENGENE: POPduo gir deg helt anstendig lyd og Bluetooth i tillegg. Meget bra radio til pengene. Foto: SIBA Vis mer


Disse tre radioene har alle hyggelig pris. Spesielt utmerker POPduo seg med god lyd, enkel betjening og Bluetooth.

Vi gleder oss også over at samtlige radioer kan bruke PC og Mac som strømkilde via USB-kabel, om du ønsker det. Slikt har etter hvert blitt en selvfølge i mobilverdenen (Android), men i DAB-verdenen opplever vi fortsatt mange ikke-standardiserte plugger.

Når det gjelder POPduos lillebror POP, finnes det andre radioer i samme prisklasse (blant andre Lenco Travel til 299 kroner, som har programmerebare stasjonstaster på fronten) som har flere funksjoner.

Klokkeradioen POPup er også grei til prisen, men utmerker seg ikke verken når det gjelder funksjonsrikdom eller lyd.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer