Tre skjermer – den optimale arbeidsplass?

En er nødvendig, to er dobbelt så bra, men hva med tre? Vi har sjekket Matrox Parhelia med 3 skjermer

Tre skjermer – den optimale arbeidsplass?
Publisert
Sist oppdatert

Vi har lenge brukt to skjermer både på kontoret og hjemme, og har blitt nærmest avhengig av dette. I de aller fleste sammenhenger har jeg flere programmer oppe samtidig, og med to skjermer blir det mye bedre oversikt, mindre manøvrering og mindre administrasjon av skjermflaten.

Vi bruker selv Matrox G450 og G550 henholdsvis hjemme og på kontoret, og er svært fornøyd med begge løsningene.

Hjemme har vi to identiske 15-tommers LCD-skjermer, mens på kontoret har vi en 17-tommers LCD i 1280 x 1024 og en 17-tommers vanlig CRT-skjerm som kjører i 1152 x 864.

Her er CRT-skjermen satt opp som skjerm #2, og med den automatiske DVDMAX-funksjonen vises alltid avspilling av video i full skjerm på denne. Dette gir et noe mer behagelig resultat enn ved å bruke LCD-skjerm til video.

Men hva med to skjermer og video, eller tre skjermer? Vi var nysgjerrige på hva Matrox Parhelia hadde å tilby, i tillegg til de andre funksjonene som du kan lese om i denne testen.

Bare tre ”like” skjermer

Vi oppdaget fort at støtten for tre skjermer var begrenset. Svært begrenset, faktisk. Det er bare en eneste konfigurasjon som støtter tre skjermer, og det innebærer en virtuell desktop som er spredd over tre skjermer med lik oppløsning, maksimalt 3840x1024 (1280x1024 x 3)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer