Tre topp bærbare på testbenken

Vår anbefaling og lesernes to innstemte er testet. Her er resultatene.

Tre topp bærbare på testbenken
Publisert
Sist oppdatert

I forrige sammenligning av bærbare før sommeren, ble det en ganske stor spredning av maskintyper til tross for at det bare var snakk om tre maskiner. Velger du en annen skjermstørrelse får du gjerne en helt annen maskin, både når det gjelder ytelse og utstyrsnivå.

Forrige gang fikk vi maskiner med henholdsvis 13, 16 og 17,3 tommers skjermer. Denne gangen er utvalget mer i samme gate, med to maskiner på 15,6 og en på 17,3 tommer.

Dette er ganske store bærbare, hvor funksjonalitet har klar prioritet framfor lav vekt og lite format.

Maskinene vi har testet er:

Toshiba Satellite L500-152 fra Datakjeden ASUS X70IO fra Komplett Acer Aspire 5738ZG fra MPX og Netshop

Sistnevnte ble kåret til "Beste PC-tilbud" i den teoretiske sammenligningen i august, mens de to andre ble stemt inn av dere lesere.

Ekte bredskjerm

Det som er felles er at den nye 16:9 bredformatet på skjermene gjør at det blir plass til et separat numerisk tastatur på alle maskinene. Den forrige standarden med 16:10 format og 15,4-tommers skjerm er typisk et par centimeter smalere. Der manglet numerisk tastatur i de fleste tilfeller, og det var en god del ubrukt plass på hver side av tastaturet. Samtidig er de som regel et par centimeter dypere enn tilsvarende 16:9-maskiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.