Tre triks som gjør Google bedre

Ut med annonsene - inn med noe mye smartere.

Publisert
Sist oppdatert

Sannsynligvis er du en av mange som bruker Google så å si hver eneste dag.

Men - selv om søkemotoren som regel gir deg de resultatene du er ute etter, har den fortsatt litt å gå på: For det første kunne plassen ha vært utnyttet bedre, for det andre er det unødig tungvint å bla side for side i søkeresultatet, og for det tredje er det irriterende å måtte klikke en ekstra gang når du bruker bildesøket.

Det kan du selvsagt gjøre noe med.

>> Les også: Se hva Google har lagret om deg

Greasemonkey har vi skrevet om ved et par anledninger tidligere og gjør at du kan tilpasse hvordan websider vises i din nettleser. Opera har dette innebygget, mens Firefox og Internet Explorer krever at du installerer en utvidelse (lenker nederst i artikkelen).

Når Greasemonkey er installert (eller dersom du bruker Opera), kan du så lage eller laste ned såkalte skript som modifiserer en eller flere nettsider. Her er tre gode for deg som vil få mer ut av Google:

Google Extras (http://userscripts.org/scripts/show/10458) - Dette skriptet gjør at høyre felt i et søkeresultat blir brukt til noe bedre enn å vise tekstannonser. Når du søker på Google og får det vanlige søkeresultatet i hovedfeltet, gjøres tilsvarende søk på Googles bildesøk, Googles videosøk, Wikipedia og Dictionary.com, og resultatene vises i høyre marg som på figuren under.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer