Tre triks som gjør Google bedre

Ut med annonsene - inn med noe mye smartere.

Publisert
Sist oppdatert

Sannsynligvis er du en av mange som bruker Google så å si hver eneste dag.

Men - selv om søkemotoren som regel gir deg de resultatene du er ute etter, har den fortsatt litt å gå på: For det første kunne plassen ha vært utnyttet bedre, for det andre er det unødig tungvint å bla side for side i søkeresultatet, og for det tredje er det irriterende å måtte klikke en ekstra gang når du bruker bildesøket.

Det kan du selvsagt gjøre noe med.

>> Les også: Se hva Google har lagret om deg

Greasemonkey har vi skrevet om ved et par anledninger tidligere og gjør at du kan tilpasse hvordan websider vises i din nettleser. Opera har dette innebygget, mens Firefox og Internet Explorer krever at du installerer en utvidelse (lenker nederst i artikkelen).

Når Greasemonkey er installert (eller dersom du bruker Opera), kan du så lage eller laste ned såkalte skript som modifiserer en eller flere nettsider. Her er tre gode for deg som vil få mer ut av Google:

Google Extras (http://userscripts.org/scripts/show/10458) - Dette skriptet gjør at høyre felt i et søkeresultat blir brukt til noe bedre enn å vise tekstannonser. Når du søker på Google og får det vanlige søkeresultatet i hovedfeltet, gjøres tilsvarende søk på Googles bildesøk, Googles videosøk, Wikipedia og Dictionary.com, og resultatene vises i høyre marg som på figuren under.

Tre triks som gjør Google bedre


>> Les også: Bruk Google enda bedre

Pagerization (http://userscripts.org/scripts/show/7623) - Lei av å klikke på "neste" for å se videre i søkeresultatet? Dette skriptet gjør at påfølgende sider legges til når du nærmer deg bunnen, slik du ser på bildeeksempelet under. Skriptet fungerer forresten på andre nettsteder enn Google; for eksempel på del.icio.us, som vi har skrevet om i denne artikkelen.

Tre triks som gjør Google bedre


Google Image Relinker (http://userscripts.org/scripts/show/792) - Når du søker etter bilder på Google blir de først fremstilt i en matrise. Deretter må du først klikke på det lille bildet og så enda en gang på neste side hvis du vil se det i full størrelse. Det siste klikket kan du unngå ved å installere dette skriptet - da kommer du rett til den store versjonen ved å klikke direkte på den første miniatyrversjonen.

Tre triks som gjør Google bedre


>> Les også: Gøy med Google

Skriptene forutsetter altså at du enten har Opera, Firefox med Greasemonkey eller Internet Explorer med Gresemonkey for IE.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer