Treg åpning av filmmapper

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg har problemer med å åpne mapper med videofiler i. Når jeg åpner en slik mappe, tar det gjerne et par sekunder før utforsker klikker og "svarer ikke". Noen idé om hva som kan være galt? Hilsen Torbjørn

Datadoktoren svarer

Hei,

Dette er nok fordi Windows XP har identifisert mappen som en videomappe, og prøver å "hjelpe" deg ved å gi deg så mye informasjon om filmene som mulig.

Derfor vil systemet forsøke å generere miniaturbilder av filmene når du åpner mappen, som kan være et problem hvis Windows ikke vet hvilken kodek du har brukt og må søke gjennom alle filene. Da kan det rett og slett "klikke."

Hvis du åpner mappen i detaljert visning vil Windows Utforsker utføre to tidkrevende handlinger til; å vise én kolonne med dimensjonene for hver enkelt film, og én med lengden på filmen.

Alle disse handlingene krever at filene åpnes, og i noen tilfeller leses helt gjennom. Så hvis du har mange store filmer i den samme mappen, kan dette ta veldig lang tid, og hvis du i tillegg har en svak prosessor og lite minne, kan maskinen bli tvunget i kne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer