Treg tilgang til delte mapper i XP

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Vi har tre PCer i et lite nettverk. To av maskinene har Windows XP, den siste har Windows Me. Når jeg bruker Me-maskinen for å koble meg til delte mapper på XP-maskinene, går det lynkjapt. Men når XP-maskinene skal koble seg til hverandre, går det dødstregt, dvs det tar et halvt minutt før vi får åpnet mappene.

Hva kan det skyldes?

Hilsen
Børge O.

Datadoktoren svarer

Hei Børge,

Ja, det er mange som lurer på nettopp dette. Verken Windows 2000 eller noen av de tidligere Windows-versjonene hadde dette "henget", og mange betatestere av XP trodde dette var noe som ville bli luket ut i den endelige utgaven. Nå er det gått 2 1/2 år, og dette er fortsatt ikke endret.

Problemet er knyttet til en prosess som kjører i Windows, den meget dårlig dokumenterte WebClient-prosessen. Det er litt uklart hva denne gjør, men det vi har funnet av informasjon tyder på at den har å gjøre med web-basert lagring av filer gjennom Utforsker. For de aller fleste vil det være trygt å deaktivere denne prosessen, og dermed gjøre tilgangen til delte mapper på nettverket langt raskere.

Dette gjør du ved å høyreklikke på Min Datamaskin-ikonet på startmenyen, velge Behandle, og i boksen som dukker opp ekspanderer du valget Tjenester og programmer til venstre. Klikk så på Tjenester, og bla deg frem til WebClient i høyre vindu. Høyreklikk på den, og velg Egenskaper. I feltet for Oppstartstype velger du Deaktiver.

Lykke til!

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer