Tregere Athlon og P4 med Windows Me?

Under vår sammenligning av AMD Athlon 1100 MHz og Intel P4 1500 MHz oppdaget vi enorme variasjoner i ytelse. Dette måtte vi finne ut av.

Tregere Athlon og P4 med Windows Me?
Publisert

Det har i det siste dukket opp flere tester på nettet som sammenligner ytelsen til de to prosessorene. Det skulle være nærliggende å tro at prosessorer med overlegen klokkefrekvens lett skulle vinne en slik tvekamp, men det har vist seg å ikke alltid være tilfelle. Flere av disse uavhengige testene viser nemlig at Athlon er raskere enn P4 til de fleste oppgaver. Toms Hardware Guide har blant annet kommet frem til at Athlon 1200 MHz faktisk slår en P4 overklokket til hele 1,73 GHz.

Vår test

Vi ville selvsagt få styrkeforholdene bekreftet ved å teste selv. Vi tok utgangspunkt i en Cinet P4 1500 MHz og en REC Athlon 1100 MHz. Her skilte det altså hele 400 MHz mellom de to prosessoren. For øvrig hadde begge maskinene omtrent de samme spesifikasjonene; 128 MB RAM, GeForce 2 skjermkort og 7200 rpm ATA100 harddisk. Pentium-maskinen kjørte Windows 98 og Athlon-maskinen kjørte Windows ME.

Vi brukte Sysmark 2000 for å måle ytelsen på de to PCene. Denne anerkjente testprogramvaren måler maskinens ytelse på flere vanlige bruksområder, som office-applikasjoner, videokomprimering, bildebehandling osv. Testene ble kjørt flere ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer