Tregere og bedre Windows 98

Det er bare å innse: Windows 98 er ikke et raskere operativsystem enn Windows 95. Våre tester på tre forskjellige PCer viser faktisk at maskiner med '98 har en bitteliten nedgang i ytelsen i forhold til Windows 95. Vi fant faktisk ytelsesforskjeller mellom to Windows 95-installasjoner som var mer bekymringsverdige.

Tregere og bedre Windows 98
Publisert

De siste ti årene er det ikke få brukere som har klaget på ytelsen til de ulike Windows-utgavene. Mens Windows 3.0 i 1990 ble solgt som passende for maskiner med den antikvariske 386sx-utgaven, er realiteten at man -- frem til Pentium så dagens lys -- nesten uten unntak kunne regne med at Windows-programmer gikk litt vel tregt. Derfor burde det vel kanskje være et problem at Windows 98 i mange av våre tester viser et system som faktisk er tregere enn hva som er tilfellet med '95. Ytelsesnedgangen er imidlertid såpass liten at det neppe betyr noe for brukere flest. Så sant PCene deres har nok minne!!!

Windows 95 tregere med IE 4.0

Den store overraskelsen vår var imidlertid ikke at Windows 98 var tregere enn forgjengeren. Det som virkelig var "skremmende" var at vi, etter å ha installert Internet Explorer på våre 95-baserte PCer, oppdaget en nedgang i ytelsen på mellom ti og tyve prosent. På maskiner med bare 16 MB minne, var altså ytelsesnedgangen på hele 20 prosent.

Poenget er at du kan la Explorer 4.0 "ta over" styringen av Windows. Dermed benytter du internettleseren til både å se på filer, finne frem på harddisken og på nettlesing. Under installeringsprosessen blir da Explorer knyttet svært nært opptil selve Windows, og realiteten er at du risikerer å få en langt langsommere PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer