Windows 10

Trekker oppdatering etter kritikk

Skyldes delvis en feil, sier Microsoft.

WEB-OFFICE: Det var web-utgavene av Microsoft Office-appene som hadde sneket seg inn på startmenyen etter oppgdateringen. (Skjermdump)
WEB-OFFICE: Det var web-utgavene av Microsoft Office-appene som hadde sneket seg inn på startmenyen etter oppgdateringen. (Skjermdump) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At man blir påtvunget oppdateringer på datamaskinen, er ikke noe nytt, men det kan like fullt oppleves som invaderende.

Det nyeste Windows 10-oppdateringen har for eksempel skapt frustrasjon. Ifølge The Verge gjelder dette en oppdatering som etter en tvangsomstart av PC-en, installerte Office-apper i startmenyen.

Selve appene ble riktignok ikke installert på datamaskinen, det var kun snarveier til webversjonen som åpnes i Microsofts Edge-nettleser

Spurte ikke om lov

Det som har fått folk til å reagere, er at Microsoft hverken har spurt om tillatelse eller informert om endringen, skriver Engadget.

The Verge mener også det undergraver det eneste gode argumentet Microsoft har for obligatoriske oppdateringer, nemlig å tette sikkerhetshull og forhindre spredning av skadevare. Nå fremstår det bare som et forsøk på å tjene menger, mener nettstedet.

Microsoft skylder på en feil

Etter at saken har blitt omtalt i en rekke medier, hevder Microsoft nå at den automatiske oppdateringen delvis skyldes en feil, og at de nå vil stoppe utrullingen til de finner en ny måte å løse det på, skriver ZDnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer