Trenger du en kraftig PC?

Jobber du med oppgaver som krever maksimalt av PCen eller kan du slippe billigere unna?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle bruksområder som håndteres av en standard PC, i hvert fall ikke hvis det er snakk om å bruke maskinen til tung jobbing i lange perioder. Men hva er tunge oppgaver og hvilke deler av PCen utgjør forskjellen?

Hvis vi ser bort fra profesjonelt bruk som åpner for større budsjetter, så kan man gjerne ta utgangspunkt i en standard PC. Det gjelder bare å velge utstyrsnivå og komponenter med omhu.

Bruksområder

De som krever en PC med ekstra trøkk driver gjerne med musikk, bilde eller video. Dette er oppgaver som alle krever noe ekstra, men ikke nødvendigvis på samme område.

I tillegg til selve PCen er det også visse krav som stilles til periferiutstyret, som skjermer, lydutstyr og tilkoblinger.

Samtidig skal også PCen være behagelig å arbeide med, det vil i praksis si stillegående og fysisk håndterbar.

Valg av platform

Det første valget er hvilken maskintype man skal velge. De som befinner seg på Mac-platformen har det relativt mye enklere enn PC-brukerne. Apple har delt inn produktene sine i veldig oversiktlige familier: MacBook (Pro), Mac Mini, iMac og MacPro. Er du en kraftbruker som jobber med Final Cut, Logic eller Aperture - da er det MacPro som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer